Basbakan Davutoglu’ndan KOP Müjdesi

Basbakan Ahmet Davutoglu, kirsal kalkinma destekleriyle sanayide ve tarimda teknoloji hamlesi baslattiklarini belirterek, yakin bir tarihte açiklanacak KOP Eylem Plani ile bu hamleyi taçlandiracaklarini söyledi.

 Basbakan Davutoglu’ndan KOP Müjdesi

Kalkinma Bakanligi koordinesiyle KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile merkez ve yereldeki tüm kurumlarla isbirligi içinde hazirlanan KOP Eylem Plani, Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinin kalkinmasi için genis bir eylem paketini içeriyor.

Eylem Plani KOP Bölgesi’nde açiklanacak
Konya’da gerçeklestirilen 13. Uluslararasi Tarim, Tarimsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuari'nin açilisini gerçeklestiren Basbakan Davutoglu, KOP Eylem Plani’nin çok yakin bir tarihte Konya veya KOP Bölgesi illerinin birinde açiklayacaklarini belirterek, kalkinmanin sadece tarimsal alanda degil her alanda gerçekleseceginin altini çizdi.
2023 yolundaki Yeni Türkiye için yeni kalkinma hamleleri baslattiklarini ifade eden Basbakan Davutoglu, daha önce açikladiklari DOKAP ve GAP Eylem Planlarinin ardindan KOP Eylem Plani’nin da en kisa sürede açiklanacagi, hayata geçirilen sanayi ve tarimsal dönüsüm süreci ile kalkinmanin taçlandirilacaginin vurgulayarak sunlari söyledi:
“Bu çerçevede, sadece tarim alaninda degil bu tarim faaliyetlerini destekleyecek sekilde de kirsal kalkinma hamlelerini baslattik. Bunu en iyi Konya'da özellikle de KOP Projesi baglaminda önümüzdeki dönemde yapacagimiz hamlelerle GAP, DAP, KOP ve DOKAP' ta yeni bir hamle dönemini baslatiyoruz. KOP Projesi ile ilgili olarak önümüzdeki haftalarda insallah Ankara'daki programlarimiz el verdigi ölçüde ilk firsatta gelecek ve KOP Eylem Plani'ni Konya ve KOP Bölgesi bir ilimizde açiklayacagiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284