Basbakan Erdogan Telekonferansla Ilimizde 4 Tesisi Hizmete Açti

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Ankara Atatürk Spor Salonu`ndan telekonferansla Karaman`da yapimi biten 4 tesisin açilisini yapti.

Basbakan Erdogan Telekonferansla Ilimizde 4 Tesisi Hizmete Açti
Merkeze bagli Yesildere Beldesi, Ibrala Baraj insaati santiye alaninda yapilan açilis törenine Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Il Jandarma Alay Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi Mehmet Karatas, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Törende Basbakan Erdogan telekonferansla, Vali Süleyman Kahraman, Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan ile kisa bir süre konustuktan sonra, Ermenek Baraji ve Hidroelektrik Santrali, Karaman Ibrala Baraji, Karaman Damlapinar Hidroelektrik Santrali, Karaman Kepezkaya Hidroelektrik Santrallerinin açilisini yapti.
Yesildere beldesi sinirlari içinde bulunan Ibrala deresi üzerine yapilan ve bugün su tutulmaya baslanan Ibrala barajinda, 134 milyon metre küp su depolanacak. Bu su ile 8 bin 700 dekar tarim alani sulanirken barajdan Karaman'in içme suyu için yillik 22 milyon metre küp su alinacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284