Başkan Büyükkarcı’dan Hıdırellez Değerlendirmesi

Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği ile alakalı değerlendirmede bulundu.

Başkan Büyükkarcı’dan Hıdırellez Değerlendirmesi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Şenliğe, 20 bin kişiye yakın insanın katıldığını belirten Büyükkarcı, ‘’Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Hıdırellez Şenliği’ne bu yıl geçen senelere nazaran çok daha fazla bir katılım gerçekleşti. Vatandaş katılımın yanı sıra siyaset ve bürokrasiden de üst düzey katılım gerçekleşti.’’ dedi. Muhteşem bir tablo ile örnek bir etkinlik geçirdiklerini söyleyen Ayrancı Belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı değerlendirmesinde, “Bütün hazırlıklarımız bittiği andan itibaren gerek sosyal medya üzerinden gerekse telefonla bizleri arayarak katılım sağlayacaklarını belirten hemşerilerimiz, bu senenin geçmişe nazaran farklı bir atmosferde geçeceğinin sinyalini vermişti. Muhteşem bir kalabalıkla Hıdırellez’in ruhuna yakışır bir şenlik ortaya çıktı. Her fikirden, her siyasi görüşten insanımız aynı ortamda aynı duygu ve düşünceleri paylaştı. Zaten Ayrancı halkının gönlüde sofrası da tarafına, fikrine, düşüncesine bakmaksızın herkese açık. Birde siyasilerimizin kucaklayıcı konuşmaları ile ortam iyiden iyiye kaynaşma hali yaşadı. Düşünce, fikir ve siyasi anlamda her rengin aynı alanda uyum içerisinde kaynaşması adeta bir gökkuşağı oluşturdu. Şenliğin üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen halen arayarak ‘çok güzeldi’ diyerek olumlu geri dönüşler almaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra yapıcı eleştirilere açık olduğumuzu ve varsa eksikliklerimizin söylenmesini talep ediyoruz. Her geçen yıl daha titiz bir çalışma ile kusursuz bir program yapabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu vesile ile Ayrancı ilçemizde gerçekleştirdiğimiz 18. Geleneksel Hıdırellez Şenliğine gösterdikleri katkılardan dolayı; Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Milletvekili Recep Konuk’a, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu’ya, Karaman Milletvekili Recep Şeker’e, Basınımızın değerli temsilcilerine, Ereğlili Süt Üreticilerine, Manavgat Kırım Türkleri Derneği Başkanına, İstanbul’dan gelen Ayrancı Derneklerimize, Ereğli, Emirgazi ve Halkapınar Belediye Başkanlarına, Siyasi Partilerimizin İl Başkanlarına ve Temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Bütün engelleri aşarak bizlerle birlikte olmaya gelen engellilerimize, Mahalle ve Köy Muhtarlarımıza, katılan veya mazeretlerinden dolayı katılamayıp iyi dileklerini bizlere ulaştıran herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.

Büyükkarcı değerlendirmesinde son olarak “Bu yıl hissettiğimiz bazı eksikliklerin giderilmesi noktasında ar-ge çalışmalarımızı başlattık. Nasip olursa 2018 yılı Hıdırellez Şenliği’nde tüm GSM operatörlerinin alanda seyyar verici ile bulunmalarını sağlayacağız. Öte yandan şenlik alanına gidiş ve dönüşte kullanılan yolun yoğunluğu kaldırmadığını gözlemledik, bu yola alt bir yol ilave ederek geliş ve gidiş güzergahlarını bir birinden ayıracağız. Yine şenlik alanı önümüzdeki yıl komple yeşillendirilmiş bir alan olacak” diyerek tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284