Başkan Çalışkan: Benim İçin Asıl Seçim Şimdi Başlıyor

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden aday gösterilmeyen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Çalışkan: Benim İçin Asıl Seçim Şimdi Başlıyor

Basın toplantısına bu bir bayrak yarışıdır ve bizde bayrağı Mahmut Sami Şahin kardeşimize devrediyoruz diyerek başlayan Çalışkan, kimseye kırgın veya küskünlüğünün olmadığını, asıl seçim sürecinin kendisi için şimdi başladığını belirterek partisine hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Çalışkan, “Türkçenin başkenti Karamanımızda belediye başkanlığı yapmanın şerefini yaşıyorum. Böyle bir şeref önce rabbim, sonra Cumhurbaşkanımız daha sonra da milletimizin takdiriyle oldu. Bu kaderimizde nasibimizde varmış ki bu şehre en güzel hizmetleri yapma mücadelesini verdik. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bugünde bu bayrağı çok değerli kardeşim Mahmut Sami Şahin’e devredeceğim. Çünkü bu bir bayrak yarışıdır. Nasıl belediye başkanı olurken rabbimin izni, Cumhurbaşkanımın oluru varken bugünde rabbim bunu Mahmut Sami kardeşimize nasip etmiştir. Partimizi, davamızı bugüne kadar biz makam olarak, bir yer edinme adına yapmadık. Allah rızası için yaptık. Şehrimizi, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması içinde elimizden gelen çabayla da çalıştık. Bundan sonra çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim bir makamla, bir yerde bulunma arzu ve isteği asla olmamıştır. Biz hizmet adına buradayız. Yıllar geçtiği zaman nelerin yapılıp, nelerin yapılmadığını görmüş olacağız. Ben hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah Karaman’da bu seçimlerde de en yüksek oyu alarak başarıyla çıkmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi durmak yok yola devam” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, basın mensuplarının sorularını da yanıtlarken, seçim beyannamesindeki projelerin tamamını gerçekleştirebildiniz mi sorusuna, “Seçim beyannamemde yer alan iki projeyi hayata geçiremedik. Bunlardan birincisi Kent Meydanıydı. Kent Meydanının birinci etabını Ağustos gibi ihale edilecek pozisyon ve koşulları vardı. Fakat ekonomik konjoktör ve şartlar öyle değiştirdi ki oluşturulan yaklaşık maliyetteki yükseklikler ihale edilmesini, ihalenin geri döneceğini gösterdiği için yapılamadı. Bugün açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Kent Meydanın birinci etabı ihale edilebilecek bir pozisyonda. İkinci konu ise Tapucak Meydanı projesi. Burada da yılların getirdiği eksikliklerin tamamlanmasının ardından kuruldan geçti. Onuda bugün ihale edebilirsiniz. Bu proje ihale edilebilecek bir halde. Bunların dışında seçim beyannamemizde yerine getiremediğimiz hiçbir şey olmamıştır. Bu kadar hengâmenin içerisindeki bir süreçte hükümetimizin, Bakanımız Lütfi Elvan’ın, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın verdikleri destekle çok güzel bir konjoktör yakalayarak bu hizmetleri yapma şansı bulduk. Bir şanssızlığımız şurada oldu. Çevre yolu biter dedik. İhalesi uzadı. İptal oldu. Sonra yeniden yapıldı. Larende’de de bireysel sporlar salonu ihale edildi. İptal edildi. Bunlarda konjöktörün getirdiği şansızlıklar” diye konuştu.

Yapılan anketlere göre en başarılı Belediye Başkanları arasında yer almasına karşın neden yeniden aday gösterilmediği ve bu süreçte herhangi bir kırgınlığının olup olmadığı sorusuna Çalışkan, “Kimseye kırgınlığım olmaz. Şöyle düşünün. Sizin bir kaderiniz var ve bu kaderi yaşayacaksınız. Ben partime hizmet ettim. Bizim temel ilkemiz şuydu. Biz yaptığımız iş, bulunduğumuz alanda ne partimin nede Cumhurbaşkanımın başını öne eğecek hiçbir şey yapmadım. Kaderimde hizmete devam etmek olsaydı, herkes karşında dursa da o olurdu” dedi.

Aday açıklama programında kameraların önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ne konuştuğu sorulan Başkan Çalışkan, bunun yanıtını seçimlerden sonra vereceğini söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemşeri
Hemşeri - 5 yıl Önce

Ne hizmeti yaptın ki?!!

Karamanli
Karamanli - 5 yıl Önce

Ben partime hizmet ettim demiş!!! Böylelikle Karaman'a hiç hizmet etmediğini ve etmeyeceğini de zaten agzıyla itiraf etmiş. Yazık...

Hemşeri
Hemşeri - 5 yıl Önce

En büyük vaadini unutmuşsun kardeş; 2 senede çeşmelere içecek su getiriyodun guya! E nerdeee?? Suya zam üstüne zamı iyi bildin ama hakkini vermek lazim! O dedikleri de ihale edilebilir aşamadaymiş! Vay beee başariya bak sen. Git sen en iyisi partine hizmete devam et...

SIRADAKİ HABER

banner284