Başkan Çalışkan: “Birçok Yatırım 2017 Yılında Karaman'ın Hizmetinde Olacak”

Karaman Belediyesi, Şubat Ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 2017 yılı içerisinde başlayacak yatırım ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Başkan Çalışkan: “Birçok Yatırım 2017 Yılında Karaman'ın Hizmetinde Olacak”

Karaman Belediyesi Şubat Ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantının başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman'a yapılması planlanan havaalanı, hızlı tren projesi, Lojistik Merkezi, Serbest Bölge, Teknopark gibi önemli projeler hakkında bilgiler verdi.

Havaalanı İhale Hazırlıkları Sürüyor

Başkan Çalışkan yaptığı konuşmada, “Karaman’a havaalanı yapılmasıyla ilgili projeyi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız imzaladı. Teşekkür ediyoruz. 2016-2017 yatırım programına alındı. İhale hazırlıkları devam ediyor. Ve bu havaalanı kesinlikle daha önceden de söylediğimiz gibi Ayrancı yolu üzerindeki alanda yapılacak” dedi.

Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattında Çalışmalar Başlıyor

Karaman-Ulukışla hattının ihalesi gerçekleştirildi diyen Başkan Çalışkan, “Yüklenici firma önümüzdeki günlerde şantiyelerini kuracaklar. Belediye meclisi olarak imarında belirli düzenlemeler gerçekleştirdik. Şimdi ön görüşmelerimizi yaptık ve Devlet demir yolları hızlı bir şekilde önümüzdeki haftalardan itibaren çalışmalara başlayacaklar. Eylül-Ekim ayı gibi Larende alt geçidini vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız. Bu alan içerisine bildiğiniz gibi Karaman gar binası yapılacak. Yapım ihalesi gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak ve yeni gar binasının yapımına başlanacak” dedi.

Lojistik Merkezi'nde Sona Gelindi

Karaman Lojistik Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Çalışkan, “Lojistik merkezle ilgili çalışma son noktaya geldi. Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa 49 yıllığına devlet demiryollarına devredildi. Sudurağı’ndan Organize Sanayi Bölgesi hattına gelen sahanın kamulaştırılması başlamış durumda. Böylece lojistik merkezin ihalesini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Meclis Üyelerimize Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ediyorum

Kamu yatırımlarının yanı sıra belediye yatırım ve hizmetlerinin de kesintisiz devam ettiğini belirten Başkan Çalışkan; Seyir Terasları, Türk Dünyası Kültür Parkı, Larende Alt Geçidi, İbrala Barajı İçme Suyu gibi çalışmaların da 2017 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Başkan Çalışkan konuşmasının sonunda: "İnşallah 2017 yılı içerisinde hükümetimiz ve belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü birçok projenin tamamlandığını hep birlikte göreceğiz. Bu süreç içerisinde Karamanımızın gelişmesi için meclis üyelerimizin bizlere verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284