Başkan Çalışkan "Engelli Kardeşlerimizin Engelliler Haftasını Kutluyorum”

İlimiz Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan "Engelli Kardeşlerimizin Engelliler Haftasını Kutluyorum”

Mesajında; “Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur” diyen Başkan Çalışkan açıklamasında “Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için birey ve toplum olarak onlarla empati kurmalı, hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz. Bu yaklaşım, tüm zorluklarla mücadele eden engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı tutunmalarına zemin hazırlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Çalışkan “İşkur ile Hayata Geçirilen Proje İle 26 Engelli Kardeşimize İş İmkânı Sunduk”

Açıklamasının devamında Başkan Çalışkan “Devletimiz, engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayata daha çok katılmalarını sağlamak için birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle, geniş bir yelpazede çok önemli adımları hayata geçirmeye devam etmektedir. Bu düzenlemeler, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda takdire şayan başarılara imza atmalarını sağlamıştır. İlimizde de belediye olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaların yanı sıra, Gönül Gözü Engelli Evi ve Yunuskent Spor Merkezi gibi tesisleri engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca İşkur ile hayata geçirilen proje ile 26 engelli kardeşimize iş imkânı sunarak onları hayatın her alanında var olduklarını göstermeye çalıştık.Bu tür gelişmelerin artarak devam etmesi yönünde kentimizin tüm dinamikleri ile birlikte engellilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını kendi problemlerimiz olarak görmeye ve çözüm yolunda onlarla birlikte yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyor, aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2018, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284