Başkan Çalışkan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, öğretmenlerin gönüllerde müstesna bir yer tuttuğunu ifade ederek; Türkiye’nin gelecek hedeflerine ve 2023 ideallerine, öğretmenlerin yüksek katkıları ve içinde vatan ve bayrak sevgisi taşıyan nitelikli nesiller yetiştirmesi sayesinde çok daha kolay ulaşacağını belirtti.

Başkan Çalışkan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Öğretmenler Günü mesajında; öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ettiklerini bildirdi. Türkiye’nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin, hiç şüphesiz, fedakâr, cefakâr öğretmenlere ait olduğunu belirten Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde öğretmenler, anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira, bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz.

Türkiye’nin gelecek hedeflerine ve 2023 ideallerine; öğretmenlerimizin yüksek katkıları ve içinde vatan ve bayrak sevgisi taşıyan nitelikli nesiller yetiştirmesi sayesinde çok daha kolay ulaşılacaktır. Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284