Başkan Çalışkan’ın Miraç Kandili Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Miraç gecesinin Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna işaret ederek; “Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır” dedi.

Başkan Çalışkan’ın Miraç Kandili Mesajı

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kandil gecelerinin; insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğuna dikkati çeken Başkan Çalışkan, mesajında şunları kaydetti:

“Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bütün insanlığın selameti için, iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Bu vesile ile 23 Nisan Pazar gecesi idrak edeceğimiz Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin tüm İslam Alemi’ne, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284