Başlıklarla 2017

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. 2018 yılının bu ilk günlerinde 2017 yılında Karaman’da akılda kalan ve gündem olan haberlerden başlıklarla bir yılın değerlendirmesini yapalım istedik.

Başlıklarla 2017

İşte 2017’nin Ocak ayında Karaman’da neler yaşanmış başlıklar halinde sizlere aktaralım.

2 OCAK

- Karın ağırlığına dayanamayan çatılar çöktü.

-2017 Yılının İlk Meclisi Toplandı

-2017 Yılının İlk Bebeği Şahin Bebek Oldu

- Karamanlı Şair Hikmet Elitaş'ın Yazdığı Şarkı İstanbul'da Koroda Seslendirildi

3 OCAK

-Karaman’da yeni kimlik kartları dağıtılmaya başladı

- Vali Tapsız, Emniyet Ve Jandarma Personelini Başarı Belgesiyle Ödüllendirdi

- Ermenek’te kapalı spor salonunun çatısı çöktü

4 OCAK

- Yardım Tırları Halep'e, İdlib'e Ve Bayırbucak Bölgesine Ulaşmak Üzere Yola Çıktı

- Vali Tapsız Ve Eşi, Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

5 OCAK

-Uğurlu Kardeşler’de Karamanlı Çıktı

- KMÜ’de Bilinçli Üniversite, Engelsiz Kampüs Projesi

6 OCAK

- Sarıveliler-Alanya Yoluna Çığ Düştü

- Larende alt geçidinde sondaj çalışmaları başladı

- Karaman’da kaçak avlanan 155 kişiye 170 bin lira para cezası

7 OCAK

- Vali Tapsız: “Sizler Bize Şehidimizin Emanetisiniz”

- Karaman Devlet Hastanesi İlklere Devam Ediyor

9 OCAK

-Karamanlı Uzman Çavuş El Bab’ta Yaralandı

- KOP Projeleri protokolü imzalandı

- Vatandaşlar Düşen Kar Kütlesinden Son Anda Kurtuldu

10 OCAK

- İlimize bağlı Ermenek ilçesinde, bir evde çıkan yangında kızlarını kurtarmak isteyen baba ve 2 kızı hayatını kaybetti.

-10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle ilimiz Valisi Süleyman Tapsız Polisevi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

- Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 2017 yılında belediye olarak gelir tarifelerine zam yapmayacaklarını açıkladı.

11 OCAK

- Yangında hayatını kaybeden baba ve iki kızı toprağa verildi

- Karaman’da Hayırseverlerden Eğitime Destek

12 OCAK

- İlimizde son dönemin en yoğun kar yağışının görülmesi beraberinde olumsuzlukları da getiriyor. Kazımkarabekir ilçesinde elektrik tellerinde biriken kar nedeniyle teller koptu ve ilçe susuz kaldı.

- Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünün bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu imzalanan protokolle çalışmalarına başladı.

13 OCAK

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananların ile şehit Muhammed Yalçın anısına bastırılan kitap ve CD’nin tanıtımını yaptı.

- İlimiz ile Mersin’i birbirine bağlayan ve özellikle kış döneminde geçit vermeyen Sertavul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak olan tünelin yapım ihalesinin 19 Ocak Perşembe günü yapılacağı öğrenildi.

- İlimizde şehir merkezinde bulunan eski evlerin birer birer yıkılıp çok katlı binalar yapılması nedeniyle konutlaşmada çarpık bir tablonun ortaya çıkması Belediye Meclisi’ni önemli bir karar almaya itti.

- Vali Süleyman Tapsız, Valilikte gerçekleştirilen Vakıf Mütevelli Heyeti seçiminin ardından merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

14 OCAK

-2017 yılında TARSİM tarafından buğday ürünü İlçe bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamına alındı.

- Karaman Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle bir etkinlik düzenledi.

16 OCAK

-9 Eylül 2008’de atanan ve 15 Eylül 2008’ de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. Sabri Gökmen veda ziyaretlerine başladı.

- Karaman Valisi Süleyman Tapsız eşi Dr. Ayşe Tapsız ile birlikte sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocukları ziyaret etti.

- Karaman’da otomobiliyle evinden ayrıldıktan sonra telefonla aradığı annesinden hakkını helal etmesini isteyen genç postacıdan 5 aydır haber alınamıyor.

- Konya Ovası Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgenin kuraklık algısını tespit etmek ve sosyo ekonomik etkilerini belirlemek için Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte yeni bir araştırma projesini hayata geçirdi.

- Karaman Kent Konseyi ve Kosgeb işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursu 16 Ocak Pazartesi günü itibariyle Kent Konseyi binasında verilmeye başlandı.

17 OCAK

- Vali Süleyman Tapsız, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine ziyaretlerde bulunarak brifing aldı.

- Karaman halkının güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak ve toplum sağlığını korumak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün denetimleri yoğun bir şekilde sürüyor.

18 OCAK

- Vali Süleyman Tapsız, Bifa Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 9. sınıf öğrencilerine yönelik kitap dağıtım törenine katıldı.

- KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’ne geçti.

- Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, yaban hayvanlarının sıcak geçen yaz aylarında su sıkıntısı çekmemesi için su kaynağı az olan bölgelere hazırlanan proje kapsamında su pınarları yerleştirdi.

20 OCAK

- Karaman’da polisin düzenlediği operasyonda bonzai adı verilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

- Karaman’da bir işyerinin çelik kasasından duvarı delerek 14 bin lira çaldıkları ileri sürülen 3 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

- İlimizin tanınmış simalarından eski Demokratik Sol Parti İl Başkanlığının yanısıra elmacılık yetiştiriciliği konusunda önderlik eden Muhasebeci Mustafa Çölmekçi’yi 20 Ocak Cuma günü yitirdik.

21 OCAK

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü atadı.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde iller tarafından oluşturulan Türkiye Kültür Portalı, ülkemizin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere oluşturulan (www.kulturportali.gov.tr) kurumsal web adresinde Karaman en çok ziyaret edilen iller arasında 14. sırada yer aldı.

23 OCAK

-2016 Yılı Aralık Ayı Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi 17 Ocak 2017 Tarihli ve 29951 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan listeye göre Aralık ayında Konya’dan 22, Karaman’dan 5 adet olmak üzere toplamda 27 firma 216 Milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgesi aldı.

- Karaman Belediyesi, kısa adı EMITT olan ve bu yıl 21'incisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılıyor.

24 OCAK

- Karaman merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarılan 32 kişiden 23’ü gözaltına alındı.

25 OCAK

-2016 yılı yatırımlarının değerlendirildiği, 2017 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısı Vali Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirildi.

- Konya’da akaryakıt taşıyan tanker ile kum yüklü kamyonun çarpışması sonucu alev alev yanan araçlardaki sürücüler hayatını kaybetti. Kum yüklü kamyonun sürücüsü Muammer Özen’in Karamanlı olduğu öğrenildi.

- Vali Süleyman Tapsız, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in görev süresinin dolması nedeniyle veda yemeği verdi.

26 OCAK

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Akgül düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı.

- İstiklâl Mücadelemizin baş aktörlerinden olan ve çok önemli başarılara imza atan Kâzım Karabekir Paşa, vefatının 69. yıldönümünde anıldı. Kâzım Karabekir İlçesi'nde ki anma etkinliğine Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da katıldı.

- Karaman’da atkı ile yüzünü kapatan bir kişi, girdiği alışveriş merkezinde bayan kasiyere silah doğrultarak kasadaki paraları alarak kaçtı.

27 OCAK

- Karaman’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltında bulunan, aralarında öğretmen ve polislerinde olduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi.

- İlimize bağlı Lale Köyünde gezmek amacıyla dışarı çıkan 3 kişi bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle yönlerini ve yollarını kaybeden kişi jandarma tarafından kurtarıldı.

28 OCAK

- Karaman’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 kişiden 12’si tutuklandı.

- Akdeniz Bölgesi’ni İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan Mut-Karaman yolu üzerindeki Sertavul geçidi kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

-26-29 Ocak tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü’nde bu yıl 21.si gerçekleştirilen EMİTT Fuarında ilimiz üçüncü kez temsil edildi.

30 OCAK

- Karaman’da İl Özel İdaresine alınan yeni araçlar düzenlenen törenle hizmete başladı.

- Karaman Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'nda “En iyi çıkış yapan stand” ödülüne layık görüldü.

- Karaman’da iki gün önce bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı gasp olayının şüphelisini polis, olay günü giydiği kıyafetlerinden yola çıkarak yakaladı.

31 OCAK

-2016 yılında Karaman’da ikamet eden nüfus bir önceki yıla göre 3 bin 414 kişi artarak 245 bin 610 kişi oldu. Karaman’da erkek nüfusun oranı yüzde 49,73 ile 122 bin 153 kişi, kadın nüfusun oranı ise yüzde 50.27 ile 123 bin 457 kişi olarak gerçekleşti.

- İlimiz sınırları içerisinde bulunan Karadağ’daki Binbir Kilisede restorasyon proje çalışmaları başlıyor.

(Yarın Şubat Ayı)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284