Bayiler Bilgilendirildi

Ilimizde faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri, Zirai Mücadele Alet ve Makineleri, Tohumluk ve Gübre Bayileri düzenlenen bir toplanti ile bilgilendirildi.

Bayiler Bilgilendirildi
Toplantinin açilis konusmasini yapan Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Refik Kiraz, Müdürlügün çalismalari hakkinda kisa bir degerlendirmeden sonra bayilerin Karaman Tariminda önemli bir yere sahip olduklarini dile getirerek birlikte çalismanin önemini vurguladi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Fevzi Tosun ise Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürlügü çalismalari hakkinda kisa bir degerlendirmede bulunarak, Bakanlikta yapilan yeniden yapilanma sonucunda bayilerle ilgili Müdürlük bünyesine gelen konularla ilgili açiklamalarda bulundu. Toplantida bayilerden ilgili mevzuat çerçevesinde yapilan isler konusunda daha hassas davranilmasini isteyerek isbirligi içerisinde çalismalarin sürdürülmesinin gerektigini ifade etti.
Toplantinin devaminda Müdürlük konu sorumlulari tarafindan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satilmasi ve Depolanmasi Hakkindaki yönetmelik geregi bayilerinin yetki ve sorumluluklari hakkinda bilgilendirme yapildi. Ayrica Bitki Pasaportu Sistemi ve Operatörlerin Kayit Altina Alinmasi Hakkinda Yönetmelik geregi Tohumluk Bayilerine Bitki Pasaportu çalismalariyla ilgili olarak da bilgiler verildi.
Uygulamada karsilasilan sorunlarin karsilikli olarak dile getirilmesi, bayilerin Il Müdürlügünden taleplerini belirtmeleriyle toplanti sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284