Bayram Için Otobüs Bileti Bulamayanlara Iyi Haber

Bayram nedeniyle tükenen otobüs biletleri yüzünden sevdiklerinin yanina nasil gidecegini kara kara düsünen vatandasa müjdeli haber...

Bayram Için Otobüs Bileti Bulamayanlara Iyi Haber

Bayrami sevdikleriyle beraber geçirmek isteyenlerin talepleri nedeniyle günler öncesi tükenen otobüs biletleri sonucu, tasimada olasi bir sorun yasanmamasi için Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi devreye girdi. 1 hafta süresince D2 belgeli otobüs firmalari da yolcu tasiyabilecek. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Baskani Mehmet Erdogan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 17 Agustos'tan itibaren 1 hafta boyunca D2 belgeli otobüs firmalarinin D1 belgeli otobüs firmalariyla sözlesme imzalayarak yolcu tasiyabilecegini, böylelikle bayram yogunlugunda tasimacilik sektörünün yükünü azaltacaklarini söyledi. Bayramda 2 bine yakin D2 belgeli otobüsün yolcu tasiyacagini anlatan Erdogan, ''Bayram biletleri günler öncesi bitince Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi vatandaslarimizin magdur olmamasi için devreye girdi. Sevdikleri yaninda bayramlarini geçirmek isteyen ancak bilet bulamayan vatandaslarimiza müjdeli haber veren Bakanlik D2 belgeli firmalarin yolcu tasimasina 1 hafta süreyle izin verdi'' dedi.

-Korsana dikkat-
Tüm bu önlemlere ragmen korsan tasimaciligin bu günlerde yogunlasabilecegine dikkati çeken Erdogan, sunlari kaydetti:
''Vatandaslarimiz kayitli çalisan otobüslerle yolculuk yapsinlar, korsan tasimacilik yapan otobüslerin sürücüleri kural ihlali yaparak direksiyon basinda fazla kaldiklari için yolcularin güvenliklerini tehlikeye atiyorlar. Yedek soför olmadan yola çikiyorlar. Kayitli otobüsler bu noktada terminal çikislarinda denetimden geçmesine ragmen, korsanlarin bu denetimden uzak oldugunu vatandaslarimiz bilsin ve korsani seçerek bayramlarini zehir etmesinler.''
Bilet fiyatlarinda herhangi bir degisikligin olmadigina dikkati çeken Erdogan, (ucuz) diye korsan tasimacilari seçerek vatandaslarin canlarini tehlikeye atmamalarini istedi.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakim çalismalarinin özellikle kisa mesafede sefer yapan firmalari bayramda da etkileyecegini vurgulayan Erdogan, ''Çalismalar nedeniyle sikintilar yasadik, örnegin kisa mesafede yolcu tasiyan firmalar sik sefer yapamadi. Otobüs soförlerinin 4 saat otobüs kullanmasinin ardindan 1 saat dinlenmesi gerekir, bu zamanin çogu köprüde geçti. Bu tip aksakliklari yasadik, bayramda da kisa mesafe çalisan otobüs firmalari çok servis yapamayacak, vakitlerini köprüde geçirecek, bu tarz sikintilar yasanacak'' diye konustu.
Kaynak: Memurlar.Net
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284