Bayram Öncesi Biletlere Zam

Kurban Bayrami tatilinin yaklasmasiyla birlikte otogarlarda hareketlilik basladi

Bayram Öncesi Biletlere Zam

Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç'in, Arefe gününün de tatil edildigini Kurban Bayrami tatilinin 29 Ekim'le birlikte 6 gün oldugunu açiklamasinin ardindan tatile çikacaklar için gözler otogara çevrildi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Baskani Mehmet Erdogan, bilet fiyatlarina gelen zamlari degerlendirdi.
Ekotrent'in haberine göre; Mehmet Erdogan, simdiden Kurban Bayrami haftasinin tüm seferlerinin dolma noktasina geldigini söyledi. Erdogan, tatil süresinin de açiklanmasiyla vatandaslarin magdur olmamalari için bilet arayisi içine girmelerini duyurdu.
Tatilin 6 gün olarak belirlenmesinin tatil yogunlugunu azaltmayacagini belirten Erdogan, "Kurban Bayrami haftasi için biletler tükenme noktasinda. 18-30 Ekim tarihleri arasindaki 13 günlük periyotta doluluk oranlarinin Türkiye genelinde yüzde 100 olacagini degerlendiriyoruz.Bu durumunda karayolu ile yolculukta talebi artiracagi sonuç olarak doluluk oranlarini etkileyecegi ve ek sefer ihtiyacina neden olacagini gösteriyor" dedi.
EK SEFERLERE DÜZENLENECEK
Kurban Bayrami haftasi ek seferlere ihtiyacin olacagina deginen Erdogan, "Su andaki bilet satislarina ve bilet taleplerine bakildiginda 18-30 Ekim tarihleri arasinda ek seferler düzenlenecek.Bu özellikle Kurban Bayrami haftasi daha da arttirilacak. Bu konuda Ramazan Bayraminda her iki bayram için Ulastirma Bakanligi'ndan ek sefer talebimiz olmustu. Kurban Bayrami için 23-30 Ekim tarihlerinde D2 otobüslerin kullanimi için izin verildi. Böylece vatandaslarimizin taleplerini karsilayacagiz" ifadelerini kullandi.
Akaryakit zamlarinin bilet fiyatlarini arttirdigini belirten Erdogan, "Bilet fiyatlarinda akaryakita zam gelmesi ve diger maliyet artislarindan dolayi bazi firmalarin bilet fiyatlarinda yüzde 10 artis yapildi. Ama bu zamlarin bayramla ilgili olmadiginin altini çizmek isterim" diye konustu.
KORSAN BILETLERE DIKKAT!
Tatile çikacak vatandaslari korsan seyahate dikkat etmeleri konusunda uyaran TOFED Genel Baskani Mehmet Erdogan, her yil yasanan korsan bilet vakalarinin bu yil tekrarlanmamasi için vatandaslarin dikkatli olmasini istedi. Erdogan, "Vatandaslarimizin biletsiz yani korsan seyahat etmemeleri gerektigi gibi otogarlar disindan kalkan araçlara da itibar etmesinler. Bu ve buna benzer durumlarda 444 27 07 Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Çagri Merkezine ve Güvenlik güçlerine bildirilmesini rica ediyoruz. Diger taraftan; kaza riskinin azaltilmasi için Bayram süresi boyunca mümkün oldugunca özel araçlar yerine toplu tasima araçlarinin kullanilmasinin uygun olacagini öneriyoruz" dedi.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284