Bayramda Tatile Çikacaklara Kötü Haber

Tatilciler günler öncesinden bilet arayisina baslayinca, bayrama 17 gün kala otobüslerde doluluk yüzde 100`e ulasti.

Bayramda Tatile Çikacaklara Kötü Haber
TOFED Baskani Erdogan, artan talebi karsilamak için bakanliktan turistik amaçli kullanilan otobüslere de sefer izni istediklerini söyledi.
Tatilciler günler öncesinden bilet arayisina baslayinca, bayrama 17 gün kala otobüslerde doluluk yüzde 100'e ulasti. Star'in haberine göre havayolu sirketlerinde de bu oran su an için yüzde 95. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Baskani Mehmet Erdogan, simdiden Ramazan Bayrami'ndan önceki haftanin tüm seferlerinin doldugunu söyledi. Ramazan'in tatile denk gelmesi nedeniyle zor bir dönem geçirdiklerini hatirlatan Erdogan "Ramazan öncesinde Istanbul otogarindan günlük 2 bin ila 2 bin 500 arasinda araç çikisi olurken, bu sayi Ramazan'da birden biçak gibi kesildi ve bin 400'lere kadar geriledi" dedi.
BILET FIYATLARINDA DEGISIKLIK YOK
Toplam sefer sayisinda yüzde 40 düsüs olduguna deginen Erdogan "Asil düsüs ise doluluk oranlarinda yasaniyor. Yolcu sayisi ayni dönemde yüzde 50 düstü" diye konustu.
Bayram döneminin her yil oldugu gibi bu yil da yogun geçecegini vurgulayan Erdogan, simdiden 15-19 Agustos tarihleri arasindaki seferlerin doldugunu, bu nedenle de vatandasin tatili öne çekerek 12-14 Agustos tarihlerine rezervasyon yaptirip, satin alma islemlerini gerçeklestirdigini söyledi.
Sehirlerarasi tarifeli sefer yapan 8 bin 500 adet D1 belgeli otobüs oldugunu kayden Erdogan "Bu otobüslerde doluluk yüzde 100 ulasinca geçen yillarda oldugu gibi bu yil da Ulastirma Bakanligi'na turistik tasimalarda kullanilan D2 otobüslerin kullanimi için talepte bulunduk. Bin ila iki bin ek araçla sefer sayisini artirip, talepleri karsilayacagiz" dedi.
Erdogan, fiyatlara yönelik ise "Tüm firmalarimiz tarifelere uyuyor. Bayramda da makul eski fiyatlardan bilet satislarina devam edecek" degerlendirmesinde bulundu. Öte yandan, internetten yapilan bilet satislarinda da patlama yasandi. www.otogar.com.tr sitesinde bilet satislari yüzde 50 artti.
HAVAYOLLARI DA BAYRAMA HAZIR
Ramazan Bayrami için biletler sadece otogarlarda degil, havayolu sirketlerinde de tükenmek üzere. Havayolu sirketlerinde doluluk yüzde 95'lere ulasirken, firmalar ek seferlerine basladi.
Türk Hava Yollari (THY) yetkilileri alinan rezervasyon ve yapilan satislara bakildiginda 17-21 Agustos tarihleri arasindaki gidis/dönüs seferlerinde yüksek doluluk orani görüldügünü kaydederek, bu oranin yüzde 95'in üzerinde oldugunu belirtti. Türk Hava Yollari'nin su an için Bayram dönemi kaynakli 6 ek seferi bulundugunu kaydeden yetkililer "Talepleri almaya devam ediyoruz. Gelen taleplerin durumuna göre ilave sefer sayisi 20'ye de çikarilabilir" açiklamasinda bulundu. Uçakla seyahatin bir lüks degil, ihtiyaç oldugu fikrini benimseyerek 'low cost modeli'ni hayata geçirdiklerini kaydeden Pegasus yetkilileri ise düzenledikleri kampanyalar nedeniyle tüketicilerin büyük çogunlugunun bilet satin alma ve tatil planlama çalismalarini son ana birakmadigini söyledi.
Bayram döneminde doluluk oranlarinin yüksek seyrettigini kaydeden Pegasus yetkilileri "Biletlerini erken alan misafirlerimize ek olarak, seyahat kararlarini bayrama yakin bir dönemde netlestiren bir misafir kitlemiz de mevcut. Misafirlerimizin Bayram dönemindeki yogun talepleri nedeniyle yurt içi ve disi uçuslar için toplam 188 ek sefer koyduk. Bu Bayram, iç hatlarda Bodrum, Dalaman, Izmir, Antalya gibi tatil destinasyonlari; dis hatlarda ise Paris, Londra, Amsterdam, Roma gibi Avrupa sehirleri ve Kibris en çok tercih edilen yerlerin basinda geliyor" diye konustu.
Ramazan ayinda Istanbul otogarinda toplam seferlerde yüzde 40, yolcu sayisinda ise yüzde 50 oraninda düsüs yasandi. Firmalar bayramla birlikte kayiplarini bir miktar da olsa telafi etmeyi bekliyorlar.
Kaynak: Haberler.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284