“Bayramda Yüzler Güldü”

Sosyal-kültürel-yardim-sanatsal-egitim ve sportif faaliyetler yapmak amaciyla olusturulan ‘BizBize Karaman Vakfi’ ve ‘BizBize Hollanda Platformu”, önemli bir etkinlige daha imza atarak; ailesi yaninda olmayan, ögrenci, yasli ve yalniz kimselere yönelik ‘bayram yemegi’ düzenledi. Yemege basta Rotterdam Baskonsolosu Togan Oral olmak üzere 200 civarinda vatandasimiz katildi.

“Bayramda Yüzler Güldü”

“Yapilmayani yapmak, her seyden önemlisi toplumumuzun faydasina çalismalar tertip etmek” parolasiyla kurulan BizBize Karaman Vakfi, kurban bayraminin ilk günü Hollanda Diyanet Vakfi (HDV) Rotterdam Mevlana Camii’nde düzenledigi ‘bayram yemegi’ Hollanda’da ilk defa tertip edildi.
Gerçeklesen bayram yemegine basta Rotterdam Baskonsolosu Togan Oral, Hollanda Diyanet Vakfi Baskan vekili Mustafa Dökmen, Ijsselmonde belediye Meclis üyesi Necat Kaya, Mevlana Camii Baskani Adnan Berkcan, BizBize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun, Türkiye-Hollanda Dostluk Vakfi Baskani Bülent Türker, programa destek veren Medicalpark Hollanda temsilcisi Hakan Yildirim, Mesken Restoran temsilcisi Alibeke Serçeli, STK temsilcileri ile vatandaslarimiz katildi.
Kuran tilaveti ile baslayan program da BizBize Karaman Vakfi adina hos geldiniz konusmasi yapan Baskan Fehmi Uzun, özellikle bayramin ilk günü ailesinden uzak, kimsesi ve yakini yaninda olmayan vatandaslarimiz için tertip edilen programin amacina ulastigini söyledi. Uzun, “Geçtigimiz yil Ekim ayinda ‘engelli vatandaslarimiza yardim kampanyasi’ programiyla adeta can bulan BizBize Karaman Vakfi, bu yemek programiyla zirve yapti. Mevlana Camii ile koordineli olarak gerçeklestirdigimiz program katilimcilar tarafindan da büyük takdir topladi. Bu konseptte Hollanda’da ilk kez düzenlenen bu programin gelecek yillarda da tekrar etmesi için gayret sarf edecegiz. BizBize Karaman olarak önümüzdeki aylarda da farkli içerikte programlar tertip edecegiz.” dedi.
Hollanda Diyanet Vakfi Baskan vekili Mustafa Dökmen, kimsesiz ve yalniz insanlarimiza yönelik düzenlenen bu program için BizBize Karaman ve emegi geçen herkese tesekkür etti.
3 saatten fazla devam eden bayram yemeginde bir konusma yapan Rotterdam Baskonsolosu Togan Oral, bu anlamli programin inisiyatifini üstlenen BizBize Karaman yönetimini tebrik ediyorum, dedi.
SEVGI ORTAMININ YASANMASINA FIRSAT VEREN GÜNLERDIR BAYRAMLAR
Rotterdam Baskonsolosu Oral, “Bayramlar biraraya geldigimizde birlikte oldugumuzda etrafimizda hep çocuk civiltilari oldugunda çok daha keyifli yasanan anlardir. Bayram deyince aklima çocukluk yillarim geliyor. Bütün ailenin sülalemin büyüklerimizin yaninda, birbirlerini belki uzun yillar görmeyen insanlarin bu vesileyle biraraya gelmesine ve o sevgi ortaminin yasanmasina firsat veren günlerdir bayramlar. Bu duygular tam da BizBize Karaman Vakfi’nin yaptigi bu organizasyonunun manasina denk geliyor. Herkes bayramin bu sekilde, birlikte güzel oldugunu biliyor. Bu kadar sansa sahip olmayanlar da var muhakkak. Iste bayramin gerçek faziletini manasini yasayabilmek için bunu da yasayabilmek lazim. Sadece tanidiklarimiza degil tanimadiklarimiza da elimizi uzatmamiz lazim. Bu sevinci bu heyecani hep birlikte yasadigimiz zaman daha güzel olacak, manasini bulacak. Hollanda da yüzlerce belki binlerce STK var, ancak bizler de kendimizi zamana ortama ayak uydurmamiz lazim. Sayet bir örgüt ihtiyaca cevap vermiyorsa o örgüt sadece tabela örgütüdür. Ama bir ihtiyaca karsilik veriyorsa bir açigi kapatiyorsa o zaman iste o kurum elzemdir. Bu vesileyle BizBize Karaman Vakfi’na böyle bir ihtiyaci tespit ettigi ve elini tasin altina koydugu için kararlilik gösterdigi için tesekkür ediyorum. Umarim uzun ömürlü, toplumun teveccühünü kazanan bir vakfimiz olur. Ve diger kendisi gibi benzer faaliyetler yapan kuruluslarimizla hizmette yaris içerisinde olur.” seklinde konustu.
Siir ve türkülerin seslendirildigi bayram programinda, organizasyonun gerçeklesmesinde katki saglayan ve emegi geçenlere BizBize yönetimi tarafindan plaket takdim edildi.
TRT TÜRK, bayram yemegi programinin belirli bölümünde canli yayin gerçeklestirerek, gurbetteki bayram coskusunu anavatana yansitti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284