Bayramimizi Coskuyla Kutladik

Cumhuriyet Bayrami tüm yurtta oldugu gibi ilimizde de coskuyla kutlandi. 28 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk sunuldu. 29 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da Valilik makaminda Vali Murat Koca tarafindan tebrikler kabul edildi.

Bayramimizi Coskuyla Kutladik
Kemal Kaynas Stadyumu'nda düzenlenen törene, Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Baskan Vekili Yunus Gök, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, askeri ve mülki erkan ile vatandaslar ve ögrenciler katildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan konusan Vali Murat Koca, "Milletimizin en büyük bayramini coskuyla kutlarken, Cumhuriyet'imizi nitelikleri ve kazanimlariyla her geçen gün daha da ileri tasimanin kivancini duymaktayiz" dedi. Vali Koca, "Istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardindan milletimizin kendi iradesi dogrultusunda yönetimde söz sahibi olmasini saglayan Cumhuriyet'in kurulmasi, Türkiye’nin istikametini belirleyen bir adimdir. Bu basari ve büyük eser, milletimizin öz güveninin, birlik ve beraberliginin, bagimsizlik askinin, müreffeh ve güçlü yarinlari hep birlikte kurma anlayisinin yansimasidir. Cumhuriyet’in ilan edilmesi, Türk milletini muasir medeniyet seviyesine ulastiracak adimlarin en önemli asamasini olusturmaktadir. Cumhuriyet’in kurulusuyla birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülügünde Türkiye’nin dünya sahnesinde hak ettigi yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulmustur. Bu irade ve azmin, yöneticisinden vatandaslarina kadar toplumun tüm kesimlerini kusatmis olmasi, memnuniyet vericidir. Son yillarda bir siçrama yasayan ülkemiz, sorunlarina ragmen istikrarli bir sekilde büyümektedir" dedi.
Vali Koca konusmasini söyle sürdürdü: "Cumhuriyetin sagladigi demokratik yönetim ve bilimsel düsünce ortami sayesinde ülkemiz, sayginligina ve büyüklügüne yarasir biçimde dünya ile her alanda rekabet edebilen, mutlu insanlarin yasadigi, güçlü ve müreffeh bir Türkiye'ye dogru emin adimlarla hizla ilerlemektedir. Her alanda gelismis, üretken, zengin, demokrat ve modern bir Türkiye, en büyük idealimizdir. Yeter ki, gücümüzün, potansiyelimizin, kapasitemizin farkina varalim, birlik ve beraberligimizi koruyalim, hiçbir zaman karamsarliga kapilmayalim. Enerjimizi bosa harcamanin, kisir çekismelerle günü geçirmenin getirdigi agir yükü, yakin tarihimizden biliyoruz. Yillarimizi heba etmenin acisini hep birlikte çektik. Dolayisiyla uzlasma kültürünün benimsenmesi, diyalogun sürdürülmesi sagduyulu ve akilci yaklasimlar sergilenmesi, önümüzdeki yillarda çok daha güçlü bir Türkiye görmemizi mümkün kilacaktir. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere Cumhuriyet'imizin kurulmasinda emegi geçen bütün Istiklal kahramanlarimizi sükranla aniyor, devlet ve millet olarak yarinlarimiza güvenle bakabildigimiz bir ortamda Cumhuriyet'imizin 89. uncu yilini idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, Karamanli hemserilerimizin ve bütün vatandaslarimizin bu büyük bayramini yürekten kutluyorum."
Vali Koca’nin konusmasindan sonra Cumhuriyet Bayrami ile ilgili yapilan yarismada dereceye giren ögrencilere protokol üyeleri tarafindan hediyeler verildi. Tören, halk oyunlari gösterileri ve siirlerin okunmasinin ardindan resmi geçit töreni ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284