Belediye 15 Bin Agaç 15 Bin Gül Dikiyor

Karaman Belediyesi yeni bir agaçlandirma seferberligi baslatti. Sehrin farkli bölgelerinde yürütülen çalismayla 8 türde 15 bin agaç ve 15 bin gül dikiliyor.

 Belediye 15 Bin Agaç 15 Bin Gül Dikiyor

Gelecek nesillere daha yesil ve yasanabilir bir kent birakmayi hedefleyen Karaman Belediyesi, agaçlandirma çalismalarina hiz verdi. Özellikle araç yolu güzergâhlarina dikilen agaç ve bitkiler, kentin çehresini degistirerek araçlarin olusturdugu kirliligin engellenmesine de katki saglayacak.

Yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: “Agaç, sehirlerin en önemli ihtiyacidir. Vatandaslarimizin daha yesil ve ferah bir Karaman da huzurlu bir yasam sürmeleri için gayret ediyoruz. Park ve Bahçeler müdürlügümüz, yol kenarlari ve orta refüjlere Karaman’in iklim ve toprak yapisina uygun türde 15 bin agaç dikiyor. Leylandi, mavi servi, sedir, sofora, akasya, çinar, lükstüm ve mazi türündeki fidanlar; Eregli yolu, Üniversite yolu, Hastane yolu, 100. Yil caddesi, Ismail Hakki Konyali Caddesi gibi ana güzergahlardaki refüj ve kavsaklara dikildi. Bununla birlikte 20 degisik türde, 15 bin gül ve çali gurubu bitki de ekildikleri yerleri gül bahçesine çevirecek. Karaman’in daha güzel bir sehir olmasi için çalismalarimiz devam edecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284