Belediye "Araçları Mümkün Olduğunca Ana Cadde Üzerine Park Etmeyiniz"

İlimizi etkisi altına alan kar yağışı, dokuzuncu gününde yoğun bir şekilde devam ediyor. Yoğun kar yağışı karşısında belediye kar küreme, tuzlama ve kar yığınlarını tahliye çalışmalarına kesintisiz devam ediyor.

Belediye "Araçları Mümkün Olduğunca Ana Cadde Üzerine Park Etmeyiniz"

Karaman Belediyesi, 9 gündür kar küreme ve tuzlama çalışmaları için gece gündüz tüm imkanlarıyla teyakkuz halinde. Ana caddeler, bulvarlar, kaldırımlarda aralıksız süren kar küreme ve temizleme çalışmalarının yanı sıra itfaiye ekipleri, çatılarda biriken ve tehlike arz eden kar yığınlarına müdahale ediyor.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan başkanlığında dün gece (26 Aralık 2016), Başkan yardımcıları, Birim müdürleri ve ekip sorumluları ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda kar küreme ve tuzlama çalışmaları tüm detayları ile değerlendirildi.

Kar küreme çalışmalarının tüm şehir genelinde 33 araç ve 250 personelle devam ettiğini belirten Başkan Çalışkan: "İlimiz son 60 yılın en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya. Kar kalınlığı 1 metreye ulaşmış durumda. Bu yoğun kar yağışı karşısında tüm imkânlarımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Baktığımız zaman; Karaman merkezde 56 mahallede 2201 cadde ve sokak bulunuyor. Bu noktada önceliği ana cadde ve bulvarlara, sağlık kuruluşları ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı noktalara veriyoruz.

Araçları Mümkün Olduğunca Ana Cadde Üzerine Park Yapmayın

Başkan Çalışkan: "Kar yağışından dolayı zor şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama inşallah üstesinden geleceğiz. Bu çalışmalarımızı yürütürken vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz. Çalışmalarımızı daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütebilmemiz için, vatandaşlarımızın mecbur olmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, trafiğe çıkanların araçlarını mecbur kalmadıkça cadde ve bulvarlar üzerine park yapmamalarını rica ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284