Belediye Hayvan Barinagi 250 Köpege Ev Sahipligi Yapiyor

Karaman Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlügü Veterineri Akif Kirisçi, barinakta kalan kimsesiz köpeklerin kuzu etli mamayla beslendigini söyledi.

Belediye Hayvan Barinagi 250 Köpege Ev Sahipligi Yapiyor

Hayvan barinaginin Urgan mahallesindeki yerinde dört yildir hizmet verdigini belirten Kirisçi, “Yaklasik 10 bin metrekarelik bir alanda barinagimiz konuslanmistir ve 500 hayvan kapasitelidir. Su an 250 köpek bulunmaktadir. Gerek ekiplerimizin rutin çalismasi gerek sikayetlerden dolayi basi bos köpekleri bu barinaga getiriyoruz. Hayvanlari durumlarina göre açik veya kapali ya da tekli barinaklarda konuslandiriyoruz. Barinaga gelen köpek ilk olarak bir muayeneden geçiriliyor. Muayeneden sonra hayvanlarin hastaligi varsa hastalik durumlarina göre müsaade ya da karantina alanlarina aliniyor. Sonra da asil son noktalarina birakiyoruz" dedi.
Barinakta kisirlastirma isleminin de yapildigini ifade eden Kirisçi, sunlari söyledi: "Barinak açildigi günden bu zamana bin 200 köpek kisirlastirildi ve bir kismini sahiplendirdik ya da bulunduklari ortama kanun geregi tekrar biraktik. Barinakta muayene ve cerrahi müdahale kismi da bulunmaktadir. Burada köpeklerimizi muayene ediyoruz. Teshis ve tedavi ediyoruz. Köpeklerimize kuzu etli mama aliyoruz. Toplu ihalelerimiz oluyor. Tabi toplu alistan dolayi uygun fiyata aliyoruz. Bu sizin marketlerde gördügünüz kaliteli mamalar. Marka veremiyorum keske verebilseydim o zaman nasil beslendigi ortaya çikacakti. Hayvanlarin bakimlarini muayenelerini rahat yapabilmek için 9 ila 11 arasinda ziyaretçi kabul ediyoruz. Öncelikle onu söylemek istiyorum. Bunun da özel bir durumu var. Hem bizim çalisma programimiz için hem de vatandaslarimizda düzen olussun diye bunu yapiyoruz. Sikayetleriniz için muhakkak onu söylemem gerekiyor 444 25 70 ya da belediye santral numaramiz 226 40 00’dan köpeklerle ilgili sikayetleri yapabilirsiniz. Aninda müdahale edilecektir. Biz bu durumlarda muhakkak sikayetçi insanlarin cep telefon numaralarini aliriz. Onlara da yapilan çalisma hakkinda haber veririz. Hayvan sahiplendirmesi yapiyoruz. Dogru insanlara iste 18 yasinin üstü insanlara küçük olursa da gençlerde de anne baba refakatinde veriyoruz. Burada kesinlikle pitbull veya dogo gibi tehlikeli ve yasakli hayvanlar ve bunlarin melezleri sahiplendirilmez. Kesinlikle burada çikmaz. Lütfen bu konu hakkinda talepte bulunulmamasini istiyoruz."
Hayvan barinaginin bahçesinde dolasan yavru köpeklerin kedilerle dostluk kurarak oynasmalari güzel görüntüler olusturdu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284