Belediye Kaçak Hafriyat Dökenlere Agir Para Cezasi Kesecek

Karaman Belediyesi ilimizde yapilan insaatlardan çikan hafriyat ve insaat atiklarini kaçak ve yasadisi olarak kent çevresine atan sahis ve sirketlere, kanunlar geregi agir para cezasi kesilecegini bildirdi.

Belediye Kaçak Hafriyat Dökenlere Agir Para Cezasi Kesecek
Konuyla ilgili olarak yapilan açiklamada, “Insaatlardan çikan hafriyat ve insaat atiklarini belediyemiz tarafindan belirlenen “hafriyat toplama bölgesi” disina dökenlere 5326 Sayili Kabahatler Kanununun 41. Maddesi geregince (5.171 TL Para Cezasi)   cezalandirilacaktir. Kaçak hafriyat dökümü yapanlarin tespiti gönüllü vatandaslarin ihbarlari ile belirlenecek. Yine sivil ekiplerden olusmus zabita memurlari ile kaçak döküm yapilan bölgeler 24 saat gözetim altinda tutulacak.  Vatandaslarimizin magdur olmamalari için hafriyatlari belediyemizin belirledigi, Yesilada Mahallesi 3507 Ada 12 Parsel’e, (TOKI I arkasi, Eski Tas Ocaklarinin Bulundugu Alan) Hafriyat Toplama Alanina dökmeleri gerekmektedir” dendi.
 Yetkililer, vatandaslardan kanun disi hafriyat döken sahislarin görüldügü takdirde (153 – 226 40 00 – 444 25 70) nolu telefon numaralarina ihbarda bulunmalarini rica etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284