Belediye Meclisi Bütçe Ağırlıklı Toplanıyor

İlimiz Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının ilkini 5 Kasım Pazartesi günü yapacak. Toplantıda daha çok 2019 yılı bütçesi görüşülecek.

Belediye Meclisi Bütçe Ağırlıklı Toplanıyor

Saat 16.00’da başlayacak olan toplantının gündeminin ilk maddesi olan bütçe görüşmelerinin ardından Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı İlimizde faaliyet gösteren M plakalı ticari araçların her ay Belediyeye ödenen işgaliye ücretinin 2019 yılı içinde zam yapılmadan bir önceki yılın ücretlerinin alınması konusu ele alınacak.

Daha sonra sırasıyla Karaman İli, Merkez İlçe,  Kırbağı Mahallesi 2160 ada 3 nolu parselde Karaman Belediyesine ait 240789/616669 oranındaki hissenin İl Özel İdaresi adına bedelsiz devrinin yapılması konusu.

- Karaman İli, Merkez İlçe, Yeşilada Mahallesindeki enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 1 adet trafo alanı tesis edileceğinden imar planı değişikliğinin;  3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8-b Maddesi gereğince onaylanması talebi konusu:

- Karaman İli, Merkez İlçe, Hamidiye Mahallesi 2889 Ada 1 numaralı parselin Revizyon ve İlave İmar Planında T2 Lejantlı Ticaret Alanında kaldığı, söz konusu parselde inşaat işlemlerine başlanılacağı fakat imar durumuna bakıldığında köşe parsel olmasından ve yola terklerinin olmasından dolayı inşaat alanının yetersiz kaldığı, mevcutta yerine bakıldığında da yan komşularının da aynı yetersizliklerden farklı kullanımlara yöneldiğinden bahsedilerek; parselin tam kavşak noktasından olmasından dolayı kuzeyinden ve batısından yapı çekme mesafesi aynı kalacak şekilde güney cephesindeki yapı çekme mesafesinin ise 7 metreden 3 metreye düşürülmesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliğinin onaylanması talebi konusu.

- Karaman İli, Merkez İlçe, Alacasuluk Mahallesi, 17 ada 4 numaralı parselin Revizyon ve İlave İmar Planında T4 Lejantlı Ticaret Alanı’nda kaldığı, söz konusu parselin köşe başında olması sebebiyle yapı çekmeleri uygulandığında bina derinliğinin yetersiz kaldığı, aynı güzergahta bulunan 18 ve 19 nolu adalarında doğu cepheleri incelendiğinde aynı yol boyunca yapı çekme mesafelerinin 3 metreye göre verildiği , T4 kullanımla bu adaların yol boyu düzenli ve eşdeğer yapılaşmasının olması ve 10 metrelik  yola cephesi olan parsellerin yoğunluğu arttırıcı bir yol üzerinde bulunmaması da göz önünde bulundurularak yapı çekme mesafesinin 3 metreye düşürülmesi için yaptırılan plan değişikliğinin onaylanması talebi konusu.

- Karaman İli, Merkez İlçe, Kırbağı Mahallesi, 5196 ada 1 numaralı parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Konut Alanı’nda kaldığı, söz konusu parselin içerisinde bulunduğu 5196 numaralı adanın Emsal artışı için hazırlanan imar planı değişikliğinin onaylanması konusu.

-13/01/2016 Tarihinde imzalanan sözleşmeyle yükümlülük altına giren 2015/110476 ihale kayıt numaralı ‘Nazım-Uygulama İmar Planı ve 18. Madde İmar Planı Uygulaması Yapımı’ işi kapsamında tanımlanan işlerden olan Fatih Mahallesi, Karaman-Mut Çevre Yolunun batısında kalan yaklaşık 18 hektarlık alandaki imar planı çalışmalarının tamamlandığından İmar Planı Revizyonuna ait çalışmaların incelenerek onaylanması talebi konusu.

-13/01/2016 Tarihinde imzalanan sözleşmeyle yükümlülük altına giren 2015/110476 ihale kayıt numaralı ‘Nazım-Uygulama İmar Planı ve 18. Madde İmar Planı Uygulaması Yapımı’ işi kapsamında tanımlanan işlerden olan ‘Rekreasyon Alanı’nda kalan yaklaşık 125 hektarlık alandaki imar planı çalışmalarının tamamlandığından İmar Planı Revizyonuna ait çalışmaların incelenerek onaylanması talebi konusu.

- Karaman İli, Merkez İlçe, Urgan Mahallesine ait imar planı revizyonları 2. Kez askıya çıkartılmış, askı süresinde yapılan itirazlar 03.07.2017 tarih ve 265 sayılı Belediye Meclis kararı ile düzenlemeler yapılarak tekrar askıya çıkarılmıştır. Askı süresi içinde yapılan itirazların değerlendirilmesi konusu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284