Belediye Meclisi Haziran Ayinin Ilk Toplantisini Yapiyor

Belediye Meclisi, Haziran ayinin ilk toplantisini 1 Haziran Pazartesi günü saat 15.00’de Meclis Salonunda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in baskanliginda yapacak.

 Belediye Meclisi Haziran Ayinin Ilk Toplantisini Yapiyor

Toplanti Karaman Belediyesi 2016 yilina ait Yatirim ve Çalisma Programlarinin görüsülüp karara baglanmasiyla baslayacak. Daha sonra sirasiyla;

- Karaman Recep Tayyip ERDOGAN Sevenler Dernegi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip ERDOGAN’in ismini sehrimizin önemli semtlerinden bir yere verilmesi konusu. 
- Ekonomi turizm, kültür, egitim ve spor gibi alanlarda iyi uygulamalarin, deneyimlerin paylasilmasi ve proje uygulamalarinin karsilikli menfaatler açisindan önemini göz önünde bulundurularak Danilovgrad Belediyesi ile   Belediyemiz arasinda Kardeslik Baglarinin olusmasi için Belediyemizle kardes belediye olunmasi konusu.
-  Mülkiyeti Belediyemize ait; Piri reis Mahallesi 4761 ada 3 parsel 8.894,70 m2, 4759 ada 4 parsel 11.500,00 m2, 4759 ada 6 parsel 5.750,00 m2, 4759 ada 7 parsel 5.750,00 m2, 4759 ada 8 parsel 5.000,00 m2, 4759 ada 9 parsel 5.500,25 m2, Hacicelal Mahallesi 4282 ada 3 parselde bulunan 369,00 m2 ve Hamidiye Mahallesi 1837 ada 12 parselde bulunan 3758,20 m2 arsalarin ihdas, tevhit ve ifraz sonucu olusacak parsellerini kismen veya tamamen kiralanmasina, satilmasina, takas yapilmasina, kat karsiligi ihale edilmesine, yap-islet devret modelinin veya diger projelerin uygulanabilmesi için is ve islemlerin yürütülmesinde Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu.
- Belediye meclisinin 03.06.2014 tarih ve 202 sayili karari ile kabul edilen toplu tasima sistemi hakkindaki bazi maddelerin degistirilmesi konusu.
- 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi ‘nin (b) fikasi geregince Belediyelere yetki veren diger kanun, yönetmelik ve düzenlemelere göre hazirlanan ‘Karaman Belediyesi Emir ve Yasaklarini Belirleyen Zabita Yönetmeligi’nin görüsülmesi konusu.
-  Toplu Konut Idaresine ait Karaman Merkez 1755 ada 430 no’lu parsel üzerinde mevcut imar planinda konut alani olarak planlanmis olan bir adet konut adasi üzerinde Organize Sanayi Bölgesinde çalisan isçilere yönelik konut yapimi proje çalismalarinin devam ettigi ayrica bu kapsamda Ikinci Etap Toplu konut talebi ile birlikte tasinmazin diger bölümlerinde de Toplu Konut yapilacagi bildirilmektedir. Bu dogrultuda yürürlükteki mevcut imar planlarinin arazinin topografik yapisina uyumsuz olmasi, mevcut imar planinda önerilen ulasim baglantilarinin açilmasinin güç olmasi, açilmasi durumunda kamulastirma islemine ihtiyaç duyulmasi, tasinmaz içerisinden geçen 60 m. genisligindeki çevre yoluna servis yoluyla baglantinin Karayollari Genel Müdürlügünce uygun görülmemis olmasi, mevcut imar planinda ayrilmis kentsel sosyal teknik altyapi alanlarinin yetersiz kalmasi vb. Sebeplerden dolayi Toplu Konut Idaresince taslak imar plani degisikligi hazirlanmasi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Yenisehir Mahallesi, 3309 ada 1 no’ lu parselin daha önce 18. Madde uygulamasi sirasinda park alani olarak uygulama gördügü ancak Revizyon ve Ilave Imar Planinda park alanindan çikarilarak ‘Ortaögretim Tesis Alani’ na çevrildigi, Milli Egitim Müdürlügünden alana ihtiyaç olmadigi ve serbest birakilmasi ve lejant degisikligi yapilmasinin mümkün oldugu, magduriyetin giderilmesi amaciyla bölgedeki yapilasmaya uygun olarak ayrik nizam 3 kat 0,30/0,90 yapilasma kosullarinda ‘Konut Alani’ na çevrilecek sekilde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi konusu.
- 09/05/2015 tarih ve 220 sayili Belediye Meclis Karari ile ön izin verilen, Karaman Ili, 9Merkez Ilçe, Yesilada  Mahallesi, 1411 ada 131 no’ lu parsel ile 493 nolu adanin bulundugu bölgenin Revizyon ve Ilave Imar Planinda park alani olarak gösterildigi, Belediyemizce söz konusu park alanina seyir teraslari yapilacagi ancak, planda gösterilen tasit ve yaya yollarinin arazinin egiminden dolayi açilamadigindan, söz konusu bölgede planda gösterilen tasit ve yaya yollarinin yeniden düzenlenmesi için yapilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Mülkiyeti Belediyemize ait, Cumhuriyet Mahallesi, 961 ada 6 nolu parselde bulunan Sosyal Kültürel Tesis alaninin 25 m2 lik kisminin Bölge Dagitim Istasyonu tesis edilebilmesi için Dogalgaz Dagitim Tesis Alani  olarak degistirilmesi için hazirlanan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
-  Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hisar Mahallesinde mülkiyeti Karaman Il Özel Idaresine ait olan 1479 ada 148 no’ lu parselin özel mülkiyete ait 1479 ada 76 no’ lu parselle Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘Ilkögretim Tesis Alani’ olarak görüldügü ve dolayisiyla suyulu oldugundan bahsederek bu durumu ortadan kaldirmak amaciyla yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu görüsülüp karara baglanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284