Belediye Meclisi Ilk Toplantisini Yapti

Ilimiz Belediye Meclisi Mart ayinin ilk toplantisi Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun baskanliginda yapti.

Belediye Meclisi Ilk Toplantisini Yapti
Toplantinin gündemine geçilmeden önce MHP grubu adina söz alan Gökhan Sanci ve CHP’li üye Celil Evcen, cadde üzerindeki otoparklarin isletmeciliginin Ongun A.S.’den alinip alinmadigini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan ilimize yaptirilacak olan Fen Lisesi’nin Belediye tarafindan engellendigi yönündeki söylentilerin ne derece dogru olup olmadigi soruldu.
Evcen ayrica Siyahser mahallesinde yapilacak olan kentsel dönüsüm projesi kapsaminda buradaki vatandaslarla disaridan gelen yabanci müteahhitlerin görüsmeler yaptigi konusunda duyumlar aldiklarini eger böyle bir proje yapilacaksa Karaman’da bu isin ehli birçok kisinin bulundugunu yabanci müteahhitlerin ne amaçla gelip arastirma yaptiginin açiklanmasini istedi.
AK Partili meclis üyesi Fatih Türedi’de Belediye çalismalarinin halka anlatilmasi amaciyla yapilan reklam çalismasinin sinemada da film seansi öncesinde izlendigini belirterek, “Ancak suan sinemada gösterimde bulunan ve Karamanogullari Beyligi’ne hakaretler içeren Fetih 1453 sinema filmi baslamadan Belediyenin reklamlarinin yayinlanmasini uygun bulmuyorum. Bu reklamin kaldirilmasini talep ediyorum” dedi.
Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Meclis üyelerinin isteklerini dinledikten sonra otopark isletmeciliginin aynen herhangi bir yasal sakincasi bulunmadan Ongun A.S. tarafindan yürütüldügünü ancak otoparkçilarin kullandiklari el terminali denilen bir hizmet satin alindigini söyledi.
Ugurlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan Karaman’a yaptirilmasi gündeme gelen Fen Lisesi’nin yeriyle ilgili olarak da, “Bizim yeni bir Fen lisesi yapilmasina karsi olma gibi bir durumumuz söz konusu bile edilemez. Kaldi ki bizim tüm ülkeye örnek teskil edecek bir ortaögretim yerleske alanimiz vardir. Bu alanda da Fen Lisesi için ayrilmis yerimiz mevcuttur. Çünkü Kampus demek birçok ünitenin müsterek olarak kullanacagi bir alandir. Bu konuyu bilmeyen arkadaslarimiz mülkiyetinin 3 bin metrekarelik bir bölümü belediyemize kalani ise Maliyeye ait olan alani yanlislikla okul yeri olarak göstermislerdir. Esasinda burasi çok daha önceden Gençlik Merkezi yapilmak üzere Gençlik ve Spor Bakanligimiza ücretsiz olarak tahsis edildi. Yazismalari yapildi onayi Gençlik Hizmetleri Il Müdürlügü’ne gönderildi. Orada kapali açik spor salonlari yapilacak. Ögrencilerin kültürel ve sosyal anlamda aktivitelerini yapabilecekleri alanlar olacak. Ayni Eskisehir’deki üniversitedeki gibi bir proje gerçeklestirilecek. TOBB’un yapacagi lise için kampus alaninda yerimiz hazir” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284