Belediye Meclisi Nisan Dönemini Yoğun Geçirecek

İlimiz Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarına 2 Nisan Pazartesi günü yapacağı ilk oturumla başlıyor. Saat 15.00’de başlayacak toplantının ilk gündem maddesi bir yıl süreyle görev yapacak olan İhtisas Komisyonlarına üye seçimi olacak.

Belediye Meclisi Nisan Dönemini Yoğun Geçirecek

Açık oylama ile gerçekleşecek ve 5 üyeden oluşacak olan Plan ve Bütçe, İmar, İdari İşler, Kültür ve Sosyal İşler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve İçişleri ve Dilekçe Komisyonlarına üyeler seçilecek. Ayrıca gizli oyla 3 encümen üyesinin seçimi gerçekleştirilecek.

Meclis toplantı günleri ile meclis tatil günlerinin belirlenmesinin ardından Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2017 yılı Denetim Raporu ve faaliyet raporu meclisin bilgisine sunulacak.

Belediye Meclisi üyesi Abdullah Bağırgan’ın meclis üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle istifası meclisin bilgisine sunulacak. Ayrıca Abdullah Bağırgan’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nde açıktan yapılan atamasının yanı sıra Başkan Yardımcılığı kadrosuna atanması da görüşülecek.

Diğer taraftan Çankırı’nın Atkaracalar Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 6 adet dükkân için belediyenin imkânlarının yetersiz olması nedeniyle ilimiz Belediyesi’nden 150 bin TL yardım talebi mecliste görüşülecek.

Aslen ilimize bağlı Taşkale köyünden olan ve TRT’ye 13 tescilli eser kazandıran emekli Yarbay Bestekâr Gündoğdu Duran’ın isminin yaşatılması adına cadde, sokak park gibi yerlerden birine isminin verilmesi talebi de görüşülecek.

Toplantıda ayrıca Karaman Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası yeri olarak kullanılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmek üzere Belediye adına kayıtlı parselde Karaman Belediyesine ait hissenin hazine adına devrinin sağlanması talebi değerlendirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284