Belediye Meclisi Nisan Toplantilari Basliyor

Belediye Meclisi Nisan ayi toplantilari 6 Nisan Pazartesi günü yapilacak ilk oturumla basliyor.

 Belediye Meclisi Nisan Toplantilari Basliyor

Saat 15.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçeklestirilecek olan toplantinin ise gündemi oldukça yogun geçecek. Toplantida iki yil süreyle Meclis Baskan vekilligi yapacak üye ile bir yil görev yapacak meclis Ihtisas Komisyonlarina ve Encümene üye seçimi yapilacak.

Gündemin diger maddeleri ise söyle; 6183 sayili A.A.T.U.H. Kanunun 91. maddesi uyarinca, satisa çikartilacak Gayrimenkullere satis Komisyonunca rayiç deger biçileceginden, A.A.T.U.H. Kanunun 90. maddesi geregince, Ilin en büyük Mal Memuru Baskanligi altinda olusturulacak Satis komisyonunda, görev alacak Belediye Meclis Üyesinin seçilmesi.
5393 Sayili Yasanin 20. maddesi geregince Meclis Toplanti günleri ile Meclis tatil günlerinin, belirlenmesinin görüsülüp karara baglanmasi.
5393 sayili yasanin 25. maddesi geregince, olusturulan ve Denetim Komisyonu tarafindan hazirlanan 2014 yili Denetim Raporunun Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 22. Maddesi geregince Meclisin Bilgisine sunulmasi.
5393 sayili yasanin 56. maddesi geregince hazirlanan 2014 yili Faaliyet Raporunun Meclisin Bilgisine sunularak görüsülüp karara baglanmasi.  
Belediye Meclisinin 03.03.2015 tarih 138 sayili karari ile Karaman Belediyesi Pazaryerleri hakkinda yönetmelik yürürlüge girmistir. Bu hüküm geregince 2015 yilinda uygulanacak devir ücretinin belirlenmesi konusu.
Mülkiyeti Belediyemize ait; Kirbagi Mahallesi 2182 ada 14 parselde bulunan 383,30 m2 ve 2182 ada 15 parselde bulunan 430,62 m2 arsalarin ihdas, tevhit ve ifrazi sonucu olusacak parsellerini kismen veya tamamen kiralanmasina, satilmasina, takas yapilmasina, kat karsiligi ihale edilmesine, yap-islet devret modelinin veya diger projelerin uygulana bilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu. 
Il Özel Idaresi Imar ve Kentsel Iyilestirme Müdürlügü Kirbagi (Urgan ) Mahallesinde bulunan 4614 ada 165 parselde toplamda 23.318,34 m2’si Il Özel Idaresine ait 4.788,50 m2’si Belediyemize ait hissenin, Belediyemiz adina Enerji Üretim ve Iletim Tesisleri Alani olarak kiralanmasi için muvafakat talebinde bulunuldugundan, Tasinmaz mal alimina, satimina, takasina, tahsisine, tahsis seklinin degistirilmesine, üç yildan fazla kiralanmasina ve süresi otuz yili geçmemek kaydiyla bunlar üzerinde sinirli hak tesisine karar vermeye Belediye Meclisi yetkilidir maddesi geregince konunu Belediye Meclisinde görüsülmesi konusu.
657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu 134. Maddesi uyarinca Bakanlar Kurulu Karari ile kabul edilen Disiplin Kurullari ve Disiplin Amirleri Hakkinda Yönetmeligin 16. Maddesi geregince, Belediyemiz Memur Norm Kadro degisikligi dikkate alinarak hazirlanan Displin Amirleri Yönetmeliginin görüsülmesi konusu.
Içisleri Bakanligi Mahalli Idareler Genel Müdürlügünün Muhtar Talepleri Genelgesi dogrultusunda Muhtarliklarin etkinlik ve islevlerinin artirilarak taleplerinin sonuçlandirilmasi amaciyla muhtar taleplerini takip etmek ve etkin bir sekilde sonuçlandirmak üzere “Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik “ dogrultusunda mevcut bir müdürlügün “Muhtarlik Müdürlügü” adiyla yeniden yapilandirilmasi konusu.
Kurumumuzda görev yapan; Emin EGE ‘nin Veteriner Isleri Müdürü kadrosuna asaleten, Ismail BOZ’un Hal Müdürü kadrosuna asaleten, Ferhat YAVUZ’UN Su ve Kanalizasyon Müdürü kadrosuna vekâleten atamalarinin Meclisin bilgisine sunulmasi
Mülkiyeti Karayollari Genel Müdürlügüne ait olan ve 33. Sube yeri olarak kullanilan; Karaman Merkez, Hisar Mahallesi sinirlari içinde bulunan 835 ada, 45 nolu parsel 64,957 m2 yüzölçümlü tasinmazin 32.472,08 m2’lik kisminin satin alma ve hangi amaçla kullanilacagina dair karar alinmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Kirbagi Mahallesi, Küçük Sanayi Alaninda Marangozlar için ayrilan bölgede yer kalmadigi ve gösterilen bölgede Marangozlar Mobilyacilar Hizarcilar için yer ayrilmasi istendigi; Küçük Sanayi Alaninda yer alan fonksiyonlarin tümüyle ele alinarak tekrar düzenlenmesi için hazirlanan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, merkez Ilçe, Kirbagi Mahallesi, 3911 ada 1 ve 8 nolu parsellerde yer alan tasinmazlarin Revizyon ve Ilave Imar Planinda Üniversite Alani olarak planlandigi, ancak üniversite alaninin bir kismindan geçen kavsak düzenlemesinin mevcut tesislerine zarar verdigi bu sebeple kavsagin yeniden düzenlenmesi amaciyla hazirlanan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe Kirbagi Mahallesi, 4897, 4894, 4896 adalarda bulunan konut alaninin spor alanina çevrilerek Spor Genel Müdürlügüne devredilmesi amaciyla hazirlanan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Dogu kisla Vadisi Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Alaninda bulunan 2038 ada 6 nolu parselin imar yoluna cephesi bulunmadigindan batisinda bulunan kadastral yolun imar planina islenmesi amaciyla hazirlanan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe,  Tahsin Ünal, Imaret ve Hisar Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan alanda 29/04/2011 tarih ve 1524 sayili Bakanlar Kurulu Karari geregince 5366 sayili Kanun Kapsaminda Kentsel Yenileme Alani ilan edilen ve yine ayni bölgeyi kapsayacak sekilde 10/10/2011 tarih ve 354 sayili Belediye Meclis karari ile de 5393 sayili Belediye Kanunun 73. Maddesi geregince Aktekke ve Kale Çevresi Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Alani olarak belirlenen ve Konya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulunun 09/11/2012 tarih ve 931 sayili Karari ile onaylanan Karaman Kalesi Kentsel Arkeolojik Sit Alani Koruma Amaçli Imar Planinda Konya Vakiflar Bölge Müdürlügünce restorasyonu yapilan Pir Ahmet Cami, Hatun Hamami ve çevresine iliskin imar plan tadilatinin uygun oldugu belirtilmekte ve 2863 Sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu, 3194 Sayili Imar Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde incelenmesi konusu.                                                                                        
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Yesilada Mahallesi, 1411 ada 131 no’ lu parsel ile 493 nolu adanin bulundugu bölgenin Revizyon ve Ilave Imar Planinda park alani olarak gösterildigi, Belediyemizce söz konusu park alanina seyir teraslari yapilacagi ancak, planda gösterilen tasit ve yaya yollarinin arazinin egiminden dolayi açilamadigindan, söz konusu bölgede planda gösterilen tasit ve yaya yollarinin yeniden düzenlenmesi için ön izin verilmesi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Çeltek Mahallesi, 1015 ada 29 no’ lu parselin bulundugu adanin Revizyon ve Ilave Imar Planinda; konut alani olarak görüldügü; bölgede yapilacak 18. madde uygulamasi sirasinda DSI kanallarinin korunmasi talep edildiginden kanalin plana islenmesi için yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hisar Mahallesi, 3951 ada 2 no’ lu parselde bulunan tasinmaz sahibince Revizyon ve Ilave Imar Planinda 3951 ve 3952 adalarin arasindaki 7 m. lik yolun genisletilerek 12 m. olarak planlandigi, bu alanda 18. Madde uygulamasinin tamamlandigi ve yeniden yola terk islemi yapilmasi gerektiginden magduriyetinin giderilmesi amaciyla kadastral sinirlar korunacak sekilde yolun 7 m. olarak degistirilmesi için yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Tahsin Ünal Mahallesi, 553 ada ve 5 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘Dini Tesis Alani’ olarak görüldügünden ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’ na çevrilmesi amaciyla imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe,  Külhan Mahallesi, 1226 ada 12 ve 13 nolu parsellerin Revizyon ve Ilave Imar Planinda T1 Lejantli ticaret alaninda ve ayrik nizam 5 kat yapilasma sartlarinda oldugu ancak; uygulamada 12 ve 13 nolu parsellerin birbirine bitisik yapi yapabilmesine ragmen, insaat alanini yetersiz gelmesinden dolayi kullanim alaninin artirilmasi için bitisik nizam paylasma sartinda hazirlanan Imar Plan Tadilati teklifinin onaylanmasi konusu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284