Belediye Meclisi Temmuz Toplantıları Başladı

İlimiz Belediye Meclisi Temmuz ayının ilk toplantısını Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın başkanlığında yaptı.

Belediye Meclisi Temmuz Toplantıları Başladı

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’da devam eden yatırımların son durumu ve yeni yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

Çalışkan, Karaman Havaalanı projesinin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını ve yapılacak ihalenin ardından Havaalanı projesinin yapımına başlanacağını söyledi.

Çalışkan, “Havaalanının yüzde 10 ihale bedeli Kalkınma Bakanlığı’ndan çıktı. Havalimanı ihalesi için önümüzdeki günlerde tarih verecekler. Bu Karaman için çok önemli bir konudur. Karaman’ı sadece şehir merkezinden ibaret olarak görmemeliyiz. Karaman’a bir saatlik çerçeve içerisinde baktığınız zaman 1 milyonluk bir nüfusa sahip şehirdir. Ereğli’yi, Karapınar’ı, Silifke’yi, Mut’u, Anamur’u düşünün işte bu bölgelere baktığınız zaman yüzde 30’luk bir uçak potansiyeline sahip şehir. Buda Karaman için büyük bir avantajdır. Ereğli’yi örnek verecek olursak Konya’da havalimanı için 180 kilometre gideceğine 100 kilometrelik bir yol yaparak Karaman’a ulaşabilir” dedi.

Çalışkan, lojistik merkeziyle ilgili olarak’da, “Lojistik Merkez Devlet Demir Yolları Yönetim Kurulu’ndan çıktı. Kalkınma Bakanlığı’nın da yatırım programında onay verildi. Önümüzdeki günlerde de ihalesi gerçekleşti. Hem Serbest Bölge hem de Teknokentte birçok ekonomik projelerinin lokomotifi Karaman Belediyesi. Şehrin ekonomik gelişiminde lokomotif bir görev üstleniyoruz. Biliyorsunuz serbest bölgenin sahası 2 milyon metrekarelik bir saha. Bununda Karaman Belediyesine vergi noktasında emlak beyanı bedeli üzerinden Maliye Bakanımız olur verdi. Başbakanımızın olurunda. O bölgeyi Karaman’a kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Karaman Belediyesi Büyük Projelerde Lokomotif Görevi Üstleniyor

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasının devamında: “Karaman için büyük avantaj sağlayacak olan Lojistik Merkezi, Teknokent, 2. Organize Sanayi bölgesi gibi projelerde de önemli adımlar atıyoruz. Şehir ekonomisi için hayati öneme sahip bu projeler hızlı bir şekilde ilerliyor. Belediyemiz Karaman'da gerçekleştirilen bütün kamu yatırımlarında lokomotif görevini üstlenmiş durumdadır" dedi.

Yeni Şehir Stadyumu'nda Çalışmalar Başlıyor

Konuşmasında yeni stadyum projesine de değinen Başkan Çalışkan: “Yapılacak mı yapılmayacak mı? sorularının sürekli dile getirildiği Yeni Şehir Stadyumu Projesi'nde yapım ihalesi gerçekleşti. Yer teslimi yapıldı. Bu yıl şu ana kadar yapım ihalesi gerçekleşen tek stadyum projesi Karaman'dakidir. Yaklaşık değeri KDV dahil 100 milyon TL bütçeli olan bu dev proje içerisinde altında; alışveriş merkezleri, antrenman sahaları bulunacak. İnşallah çalışmalar en kısa süre içerisinde başlayacak" dedi.

Çalışkan’ın diğer yatırımlarla ilgili olarak verdiği bilgilerin ardından meclisin gündeminde konuların görüşülmesine geçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284