Belediye Polikliniğinde Binlerce Kişiye Hizmet Veriliyor

Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürebilmesi için birçok alanda hizmet veren Karaman Belediyesi, sağlık alanında da binlerce kişiye hizmet sundu. Karaman Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sağlık Polikliniğinde 2016 yılında, 14 bin 742 kişi muayene oldu.

Belediye Polikliniğinde Binlerce Kişiye Hizmet Veriliyor

Karaman Belediyesi Sağlık Polikliniği, hafta içi her gün Türkçe Parkı yanında eski belediye binasında hizmet vermeye devam ediyor. 1 işyeri hekimi, 3 hemşire, 1 sağlık görevlisi, 1 laborant ve 1 hizmetli personelden oluşan poliklinikte 2016 yılında 14 bin 742 hasta muayene oldu. Otoanalizör ve Hemogram türü biyokimya cihazlarının yer aldığı merkez, tüm tetkiklerini kendi laboratuvarında yapabiliyor, ayrıca merkezde işe giriş muayenesi ve basit sağlık raporları da veriliyor.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın ve mülteci insanların ücretsiz olarak yararlandığı poliklinikte, geçtiğimiz yıl; 1404 hastaya iğne ve pansuman, 1450 hastaya genel tahlil yapılırken, ilaç alacak durumu olmayan 5800 kişiye ilaç, 148 kişiye de defin belgesi verildi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, polikliniğin haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde hizmet verdiğini söyleyerek Karaman halkına her alanda en iyi hizmeti sunmak istediklerini belirtti. Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada: “Şüphesiz ki sağlık, tüm toplumu ilgilendiren çok önemli bir konudur. Özellikle hastaneye gidemeyen, yardıma muhtaç insanlarımız için belediye polikliniğimizde hizmet sunmaya çalışıyoruz. Belediye Sağlık polikliniği, pratisyen doktor ve tecrübeli sağlık personelini ile haftanın beş günü hizmet veriyor. Buraya gelen vatandaşlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Vatandaşlarımız sağlık konusundaki muayene ve tahlil işlemlerinin yanı sıra resmi işlemleri için gerekli olan belgeleri de polikliniğimizden alabiliyorlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284