Belediyeden 141 Milyonluk Dev Bütçe

Karaman Belediyesi, 2014 yili bütçe görüsmelerini tamamladi. Görüsmeler sonunda kabul edilen bütçe rekor seviyede.

 Belediyeden 141 Milyonluk Dev Bütçe

Belediyenin öngörülen 2015 bütçesi 141 Milyon TL olarak meclisten geçti. Karaman Belediyesi Meclisi 2015 yili için öngörülen bütçe görüsmelerini sonuçlandirdi. Bütçe olusturulurken, 2014 yili Temmuz ayinda karara baglanan, Yatirim ve Çalisma Programi, Stratejik Plani ve Performans Programi esas alindi.

Yatirimci birimler olan Fen Isleri Müdürlügü, Su ve Kanalizasyon Müdürlügü, Imar ve Sehircilik Müdürlügü, Park ve Bahçeler Müdürlügü, Temizlik Hizmetleri Müdürlügü bu bütçeden en büyük paya sahip birimler oldu. Yatirimci birimler bütçenin toplamda % 59’una sahip. En büyük pay alan birim ise Fen Isleri Müdürlügü oldu.
2015 Yilinda Yatirima 40 Milyon
Öngörülen ve açiklanan bütçe rakamlarinda en büyük pay yatirima ayrildi. 40 Milyon TL olarak öngörülen bütçe ile 2014 yili, Karaman Belediyesi için yatirimlarla dolu bir yil olacak.
Personel Giderleri Bütçenin %18’i
Belediyeler Kanunu’na göre yillik bütçede belediyelerin personel giderleri, gerçeklesen bütçenin %30’unu asamaz seklinde belirlenmistir. Karaman Belediyesi’nin 2015 yili bütçesinde öngörülen rakam ise %18 olarak belirlendi. Bu gösteriyor ki; Karaman Belediyesi mevcut personelini en verimli sekilde kullaniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284