Bereket Ormanlarina Yeni Fidanlar Dikildi

Orman ve Su Isleri Bakanligi Orman Genel Müdürlügü tarafindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde 81 ilde kurulmasi planlanan Gönül Elçileri Projesi kapsaminda Karaman-Eregli yolu üzerinde olusturulan Bereket Ormanlarina fidan dikimi yapildi.

 Bereket Ormanlarina Yeni Fidanlar Dikildi

Fidan dikimi öncesinde Aktekke Meydaninda Orman Isletme Müdürlügü tarafindan fidan dagitimi yapildi. Buradaki törene Vali Murat Koca, Orman Isletme Müdürü Ismail Çelik, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, ögrenciler ve bazi daire müdürleri katildi.

Dagitilan fidanlarin ardindan dikim törenine geçildi. Törende ilk etapta Yesildere mevkiindeki ormanlik alana 15 bin çam, igde, karaçam, sedir ve ihlamur fidani dikildi.
Vali Murat Koca burada yaptigi konusmada, “Cumhurbaskanimizin himayesinde Türkiye'de 81 ilde bereket ormanlari adi altinda her ile en az yüz bin agaç dikme projemiz aslatildi. Bizde bu amaçla su anda vatandaslarimiza on bes bin fidan dagitiyoruz. Dagitmaya devam ediyoruz. Biraz sonra da saat 11 itibariyle de gene Ayranci yolu üzerinde belirledigimiz bir alanda bizzat kendimiz bu fidanlarimizi ellerimizle Insallah dikecegiz. Dikilen fidanlarin ülkemizin yesilligine önemli katki saglayacagina inaniyorum. Türkiye çöl olmasin diyoruz. Hep insanlarimiz yesillikle iç içe olsun'' dedi.
Fidan dikiminin ardindan protokol üyeleri ve vatandaslara pilav ikraminda bulunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284