Beşir Derneği Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Sert geçen kış koşulları nedeni ile Beşir Derneği tarafından şehrin muhtelif yerlerine sokak hayvanları için yemlikler bırakıldı.

Beşir Derneği Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Bu yemlikler yoğun kış şartlarında aç kalan sokak hayvanlarını bir nebze olsun koruyacak. 5 litrelik kullanılmış pet şişelerden oluşan yemlikler ağaca asıldığında ise kuşlar tarafından kullanılabiliyor. Ayrıca yazın su konulabilecek şekilde tasarlandı.

Konuyla açıklama yapan Beşir Derneği Karaman Şube Başkanı Osman Yaşar Işıklı “İlk planda yemleme için Doğa akvaryum ve pet shop sahibi Halil İbrahim Hindioğlu tarafından sponsorluk desteği sağlandı. Muhtelif yerler ve özellikle parklara bırakılan bu yemliklerin daimiliğini sağlamak tamamen yemliklerin civarında bulunan esnaflarımızın duyarlılığına bağlı. Özelikle çocuklar bu konuda çok ilgi gösteriyor. Beraber aynı dünyayı paylaştığımız diğer canlıları da unutmamamız gerekir. Belediyemizin bu konudaki benzer daha geniş kapsamlı (yılkı atları, yaban kuşları, hayvan barınağı vb. ) çalışmalarını takdirle izliyoruz. Yaptığımız bu çalışmayla bir nebze de biz de katkı sağlamış isek ne mutlu. Gerçek sosyalleşme, normal ve sosyal olma sadece insanlarla ilişki içerisinde olmakla değil hayatı paylaştığımız diğer canlılara merhametli davranmakla mümkün olur. Bu yeri gelince bir hayvan yeri gelince bir bitki de olabilir. Mekke'yi on binlerce ordu ile fethe giderken yeni doğum yapmış dişi köpek yavrularının rahatsız edilmemeleri için başına sahabeden Suraka bin Cuayl'i nöbetçi yapan, 3 - 4 yaşlarında Zeyd isimli bir çocuğun Ümeyr isimli kuşu öldüğü için ona taziyeye giden ,Müezza isimli kediyi uyandırmamak için elbisesini kesen bir peygamberin Hz. Muhammmed (S.A.V) 'in ümmetiyiz. Her ay 50 ve üzeri aileye gıda ve giyecek yardımı yapıyoruz Halep çalışmalarımız tüm hızla devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284