Bilim Merkezi Miniklere Isik Tutuyor

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim merkezi miniklere isik tutmaya devam ediyor.

 Bilim Merkezi Miniklere Isik Tutuyor

Özel Yunus Emre Kresi’nden gelen yaslari 4 ve 6 arasinda degisen 30 minik ögrenci, deneme ve bilim merkezini gezdiler. Ögrenciler burada deneyimli ögretmenler esliginde uygulamali olarak görsel deneyleri yakindan gördüler.

Belediye Baskan Yardimcisi H. Osman Ünüvar, “Insanlar dogduklari andan itibaren duyu organlari yardimiyla dogayi tanima çabasi içerisindedir. 3-10 yas arasinda hayal dünyasinin genis olmasi ile bu çaba azami degerini kazanir. Bu yaslarda ilgilendikleri ugraslar bu yüzden çok önemlidir. Ne yazik ki bu yaslarda çocuklarimiz bilgisayar çaginin tuzaklarina düserek Bilim ve Teknoloji’den yani kesif ve hayal gücünün nimetlerinden uzaklasabiliyorlar. Iste tam bu noktada Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi devreye giriyor. Her yas gurubuna hitap eden Deneme ve Bilim Merkezi, çocuklarimizin hayal gücünü, gerekli araç gereçler ve uzman ögretmenlerin destegi ile tetikliyor.” dedi.
Özel Yunus Emre Kresi ögrencileri, ilk kez gördükleri deney üniteleri ile eglenceli vakit geçirirken, mikro dünya ile tanismanin zevkine de vardilar. Mikroskopta kan hücrelerine bakan ögrencilerin saskinliklari gözlerinden okundu. Çocuklarin ilgisinden memnun kalan veliler ise, deneme ve bilim merkezini Karaman’a kazandiran Belediye Baskani Kâmil Ugurlu’ ya tesekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284