Bir Damla Isik Olacaklar

Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenledigi UNESCO’nun 2015 vizyonu olan Isik ve Isik Temelli Teknolojiler yili faaliyetleri dogrultusunda “Bir Damla Isik” konulu projenin açilisi 10 Nisan Cuma günü saat 10.00’da gerçeklestirilecek.

Bir Damla Isik Olacaklar

Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilecek olan proje açilisi Eskisehir Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Bülent Aslan’in konferansi ile baslayacak. Daha sonra Aydinlatma Teknolojileri fuarinin açilisi yapilacak.
10-14 Nisan tarihlerinde degisik okullardan gelen fen bilgisi ve fizik ögretmenleri ile okul bahçesine teleskop yapilacak.
11 Nisan Cumartesi günüyse Karaman etrafinda gece gökyüzü parlakligi ölçülecek. 14-20 Nisan’da ise teleskopla gökyüzü incelenecek. Bu etkinlige tüm ögrenciler ve Karaman halki katilabilecek.
14 Nisan Sali günü ise KMÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisligi bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Savas Sönmezoglu tarafindan “Boya Duyarli Günes Pili yapimi etkinligi gerçeklestirilecek. 16 Nisan Persembe günü Doç. Dr. Murat Yildiz tarafindan Fark yaratan bilim insanlari Ibn-i Heysem’den Einstein’a isik konulu konferans düzenlenecek.
17 Nisan Cuma günüyse yine üniversite ortakliginda Organik Fotovoltalk pil hücresi yapimi, 18 Nisan Cumartesi ise isik gösterileri yapilacak.
19 Nisan’da Ermenek’de gökyüzü incelemesi, 20 Nisan’da ise Van 100. Yil Üniversitesi Kimya bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Hasan Genç tarafindan Isik ve Farmakoloji konusunda bir konferansla etkinlik sona erecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284