“Bir Yudum Hikaye” Kmü’de

KMÜ Genç Arastirmacilar Toplulugunun daveti üzerine Karaman’a gelen sunucu, haber spikeri ve yazar Asim Yildirim, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencileriyle keyifli bir söylesi gerçeklestirdi.

“Bir Yudum Hikaye” Kmü’de
Karamanoglu Mehmetbey Salonunda 1 Kasim Persembe günü saat 15.00’te düzenlenen etkinlige Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Karatas, Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Ahmet Yildirim, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
2003 yilinda Türk Dil Kurumu ve Karaman Valiligi tarafindan düzenlenen “Türkçeyi en iyi kullanan Televizyon Programi Sunucusu” ödülünü alan Asim Yildirim son zamanlarda haber programinin ardindan “Bir yudum hikâye” basliginda okudugu tarihi ve sosyal içerikli hikâyelerle medyada çok fazla yer aldi. Yildirim KMÜ’de yaptigi söyleside de hikâyeleriyle duygulu anlar yasatti.
Yildirim söylesisinde ilmin önemini Fatih Sultan Mehmet’e ait su hikâyeyle örnekledi: “Fatih ilk medreseyi yaptirdiginda bir bakar ögrenciler de hocalar da ayaklarinin çamuruyla geçmektedir. Medreseyi yaptirdigi zati çagirir ve kapinin girisini gösterir, su girise bir çukur kazdir, üzerine de bir mazgal koy. Ögrenciler de hocalar da ayaginin çamurunu oraya silsin, der. Ben öldügümde mezarima kabir topragimi degil de burada biriken topragi koyun. Belki yaptirdigim ilk medresede ilim ögrenen ve ögretenlerin ayagindaki toprak mahserde sefaatçim olur, der.”
Söylesi, Yildirim’in okudugu kendine ait “Cennetim Olur musun?” siiriyle son buldu. Ardindan Asim Yildirim’a katkilarindan dolayi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün tarafindan plaket takdim edildi. Etkinlik sonunda Yildirim, ögrencilerin yogun ilgisi ile kitaplarini imzaladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284