Birlik Başkanı Değirmencioğlu “Su Konusunda Önlemlerimizi Almalıyız”

İlimiz Sulama Ovası Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın beraberinde getirdiği kuraklık nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Birlik Başkanı Değirmencioğlu “Su Konusunda Önlemlerimizi Almalıyız”

Değirmencioğlu açıklamasında “2017 yılı Temmuz ayından buyana yağış almayan ilimiz kış mevsimine girmemize rağmen yağışsız kurak bir dönem geçirmektedir. Geçtiğimiz yıldan Barajımızda bu yıla dönük su bırakmamız Birliğimizi ve çiftçimizi bir miktarda olsa rahatlatmıştı. Ancak yer altı sularının seviyesinin çok düşük olması bugün bir sıkıntı oluşturmaktadır. Kuraklıkla ilgili Birliğimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Ziraat ve tarımla uğraşan kurum ve kuruluşlarında kuraklığa duyarsız kalmaması gerekmektedir.

İlimiz iklim itibariyle toprağından tek ürün alan bir il olduğundan ürün kayıplarının oluşmaması için tarımla iştigal eden kurum ve kuruluşların çiftçilerimizle koordineli bir şekilde şimdiden ne yapılması gerektiği hususunda çalışmalar yapmaları gerekmektedir.

Halkımızın da bu kuraklıkla mücadelede dualarıyla katılımları gerekmektedir. Şimdiden hasat dönemlerinin çiftçimize, şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284