Biz Bize Vakfi’ndan Kahvalti

Hollanda’da bir yil önce kurulan Bizbize Karaman Vakfi üyeleri sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle kahvaltida bir araya geldi.

Biz Bize Vakfi’ndan Kahvalti

Fasli Bahar’da düzenlenen kahvaltiya Bizbize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam ile Vakif üyeleri katildi.
Hollanda Biz Bize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun, Vakfin bugüne kadar yaptigi çalismalardan kisaca bahsettikten sonra yeni projeleri konusunda bilgi verdi.
Uzun, geçtigimiz yil Karaman’da engelli vatandaslar için dagittiklari akülü sandalyelerden sonra, yatalak hastalarin kumandali yataklara ihtiyaç duydugunu tespit ettiklerini belirterek, “Yatalak olduklari için rahat hareket edemeyen bu kisilerin kullanabilmesi için yatak ve bezlerin temini için çalisacagiz. Ayrica fakir çocuklarimizin alamadiklari, oynayamadiklari playstation gibi oyunlari toplayip Günisigi Dernegi ve Yunus Emre Kültür Vakfi araciligiyla buradaki çocuklarimiza göndermeyi düsünüyoruz. Resmi ve gayri resmi 16 köy dernegimiz var. Bunlari bir araya getirerek çesitli etkinliklerde bulunmaktayiz. Amacimiz kültürümüzü, gelenegimizi ve ananelerimizi çocuklarimiza aktarmak. Faaliyetlerimizin en büyügü de Türkçeye sahip çikmaktir. Hollanda’da çogu evlerde Türkçe konusulmuyor. Bunlari tespit edip çocuklarini egitiyoruz” dedi.
Toplantiya katilan Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay ve Esnaf Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’de, yaptiklari konusmalarda “Karaman birlikteligini el aleme ve dünyaya duyurmak için büyük ugraslar vermeliyiz. Esnaflarimizin kültürel ve sosyal yönden gelismesini saglayacak seminerler düzenlemeliyiz. Her iki kurumumuzda sizlerden gelecek önerilere açiktir. Ortak çalismalara ister Karaman’da, isterse Hollanda’da katilmayi arzu ederiz” dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284