‘Bizbize’ Kahvalti Yaptilar

Tamamen gönüllülük esasi üzerine çalismalar yapmak için geçtigimiz yil Ekim ayinda kurulan Bizbize Karaman Vakfi yönetimi, basta STK temsilcileri olmak üzere, köy dernekleri yöneticileri ve gönüllülerle kahvalti sofrasinda bir araya geldi.

‘Bizbize’ Kahvalti Yaptilar

Rotterdam El Mercan Restoran’da düzenlenen kahvaltida Bizbize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun, Vakfin bugüne kadar yaptigi çalismalar ve yeni projeler konusunda bilgi verdi.

Geçtigimiz yil Karaman’da engelli vatandaslar için dagittiklari akülü sandalyelerden sonra, yatalak hastalarin kumandali yataklara ihtiyaç duydugunu tespit ettiklerini belirten Uzun, “Yatalak olduklari için rahat hareket edemeyen bu kisilerin kullanabilmesi için yatak ve bezlerin temini için çalisacagiz. Hollanda’da, Karaman’a bagli resmi ve gayri resmi 16 köy dernegimiz var. Bu derneklerle bazi faaliyetlerimizi birlikte yapmak istiyoruz.” dedi.
Yalnizlara bayram yasatmak istiyoruz
Hollanda’da yalniz, ailesi yaninda olmayan, bayramlasmak için gidecek kimsesi olmayan, egitim için Hollanda’ya gelen ögrencilere yönelik ‘Bayram Yemegi’ projesi hakkinda bilgiler veren Fehmi uzun, “Insana hizmet, Hakka hizmettir’ düsturuyla hareket etmek istiyoruz. Bu baglamda Hollanda’da bir ilki gerçeklestirerek, Hollanda Diyanet Vakfi Rotterdam Mevlana Camii yönetimiyle ortaklasa olarak, bayram yemegi organizesi yapacagiz. Bayramin ilk günü gerçeklesecek olan program türküler ve ilahilerle süslenecek. Programda çocuklara yönelik etkinlikler de olacak.” seklinde konustu.
Programa katilan gönüllüler ise bayram günü gerçeklesecek olan programda ellerinden gelen her türlü yardimi yapmak istediklerini belirterek, BizBize Karaman Vakfi’nin bundan sonraki çalismalarinda da aktif yer almak istediklerini söylediler. Yaklasik 3 saat süren program Türk çayi esliginde yapilan sohbetle son buldu.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284