Bölgemiz Yeni Bir Yagisli Hava Dalgasinin Etkisine Giriyor

Meteoroloji Isleri Bölge Müdürlügü yapilan son tahminlere göre Karaman, Konya, Aksaray ve Nigde için yeni bir yagisli hava ve kuvvetli rüzgar uyarisinda bulundu.

 Bölgemiz Yeni Bir Yagisli Hava Dalgasinin Etkisine Giriyor
Akdeniz üzerinden gelen yagisli sistemin 24 Ocak Cumartesi günü Konya’nin bati ilçelerinde çok bulutlu ve yagisli geçecegi yagislarin genellikle yagmur, yüksek ve daglik kesimlerde karla karisik yagmur seklinde olacagi tahmin ediliyor.
Yagisli havanin 25 Ocak Pazar günü Karaman’in içinde bulundugu tüm bölge genelinde görülecegi ve genellikle yagmur, yüksek ve daglik alanlarda ise karla karisik yagmur seklinde görülecegi, rüzgarin ise 24-25 Ocak günlerinde genellikle güney yönlerden saatte 20-30 kilometre, Konya’nin güney ve bati ilçeleri ile Karaman ve Nigde il genelinde zaman zaman saatte 30 ila 50 kilometre kuvvetle esmesi bekleniyor.
Yagisli havayla birlikte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakliklarinin da hafta sonunda 2 ila 4 derece azalacagi, ancak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecegi tahmin edilirken yetkililer ulasimda aksamalar, çati uçmasi, agaç devrilmesi, baca zehirlenmesi gibi olusmasi muhtemel risklere karsi ilgilileri ve vatandaslari uyardi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284