Bozkandak Köyüne KOP’tan Yeni Ahır İnşaatı İçin %50 Hibe

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayvancılığa yönelik olarak çeşitli hibe ve desteklemeler uygulanıyor.

Bozkandak Köyüne KOP’tan Yeni Ahır İnşaatı İçin %50 Hibe

Bu bağlamda mevcut hayvancılık işletmelerin et üretiminde verimlilikleri ve kalitelerinin artırılması ile bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla Bakanlık tarafından 2014 yılından itibaren her yıl Ocak, Şubat ve Mart aylarında hibe programı başvuru süreci açılırken Hayvancılık Hibe Desteği kapsamında; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki illere hayvancılık yatırımları destekleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından KOP projesi kapsamında 2014 yılından bugüne kadar 289 koç-teke projesi ile 7 ağıl-ahır projesi uygulamaları için yetiştiricilere 2.518.985 TL hibe destekleme ödemesi yapıldı.

İlimizde KOP Projesi kapsamında 2017 yılı içerisinde projesini tamamlayan Bozkandak Köyünden Mustafa Kaçmaz’ın toplam proje bedeli 300 bin TL olan 49 başlık yeni ahır inşaatı projesine, yerinde kontrolleri yapılarak 142 bin TL hibe desteği ödemesi yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284