Bu Balikla 4 Kisilik 6 Aile Doyuyor

Etinin beyaz, sindiriminin kolay olmasi nedeniyle balik severlerin en fazla tercih ettigi balik türlerinden `lagos`, fiyatinin pahali olmasi nedeniyle özellikle varlikli aileler ile lüks restorantlarin tercihi.

Bu Balikla 4 Kisilik 6 Aile Doyuyor
Ilimizde balikçilik isiyle ugrasan Ibrahim Yilmaz, Anamur’da yakalanan 17 kiloluk Lagos baligini tezgahinda sergilerken fiyati 750 milyon olan bu baliga ragbetin yogun oldugunu söyledi.
Yilmaz, “Genellikle Akdeniz bölgesinde yasayan ve nesli git gide tükenmeye baslayan bu balik etinin beyazligi ve kilçiksiz olmasi nedeniyle sindirimi kolay bir besin. Ben bu baligi Karaman’da çok sevdigim bir müsterim için getirdim. Birkaç günde tezgahimda sergilemek istedim. Bu balikla 4 kisiden olusan 6 aile çok rahat bir sekilde doyar” dedi.
HAMSININ KILOSU 7.5 OLDU
Fakirin baligi olarak bilinen Hamsi fiyatlari geçtigimiz hafta 2.5 liraya kadar düserken bu hafta yeniden yükselise geçti.
Balikçi Ibrahim hamsi fiyatlarinin Karadeniz’de balikçiligin artik bitme noktasina gelmesi nedeniyle yükseldigini belirterek “Hamsi fakirin baligi olmaktan çikip artik lükse girmeye basladi” dedi.
Balik pazarindaki fiyatlar ise söyle; Barbun 25, Çupra, Levrek 16, Istavrit, Sardalye 5, Alabalik 8, Çinekop 12.5, Somon ise 10 TL.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284