Bu Kez Kardesini Bulmak Için Maden Kaziyor

Karaman’in Ermenek Ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki madende yasanan su baskininda ocakta mahsur kalan 18 isçiden Mehmet Baha’nin 15 yillik madenci abisi Hamdi Baha, her gün ekmegini kazandigi maden ocaginda bu kez kardesini bulmak için çalisiyor

 Bu Kez Kardesini Bulmak Için Maden Kaziyor

 Mehmet Baha:

"Ekmek kazandigim madende kardesimi aramak büyük bir aci. bazen gözüm doluyor, hayallerime giriyor, içim kan agliyor"
Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki madende yasanan su baskininda ocakta mahsur kalan 18 isçiden Mehmet Baha’nin 15 yillik madenci abisi Hamdi Baha, her gün ekmegini kazandigi maden ocaginda bu kez kardesini bulmak için çalisiyor. 
  Maden ocaginda yasanan su baskinindan sonra yapilan kurtarma çalismalarina büyük umutlarla her gün bizzat katildigini belirten Baha, “Çalismalar sürüyor. Yavas yavas ilerliyoruz. Ben kendimde madenciyim. Kardesim burada oldugu için devamli gidip geliyorum, isleri takip ediyorum. Kendimde çalismalara zaman zaman katiliyorum. 4 gündür buradayim. 4 gündür uykum yok desem yeridir. Kardesim içeride. Onu kurtarmak için seferber olduk. Civar ocaklardan herkes birlik oldu. Herkes çalisiyor” dedi.
  Ekmek kazandigi madende kardesini aramanin büyük bir aci oldugunu anlatan Baha, “Bu söyle bir duygu, sogukkanliligimi koruyorum öncelikle. Ilk günler çok kötüydük ama su anda biraz kendimdeyim. Çok büyük bir aci. Bazen gözüm doluyor, hayallerime giriyor, içim kan agliyor. Içeriye giriyorum, yinede acaba bir an evvel çikarabilir miyiz diye. 4 gündür de suyun altinda. Nerede oldugunu, hangi tarafta oldugunu bilmiyoruz. 18 kisi var zaten” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284