Burhanlılar Arabaşı İçin Amsterdam’da Toplandı

Karaman merkeze bağlı Burhan Köyü’nden vatandaşlarımız Başkent Amsterdam’da bir araya gelerek hasret giderdiler ve arabaşı içtiler.

Burhanlılar Arabaşı İçin Amsterdam’da Toplandı

Amsterdam’ın yanı sıra başka kentlerden de gelen Hollanda’da yerleşik 300 civarında Burhan köyü sakinleri, kendi kültür ve geleneklerini yaşatmak, hasret gidermek amacıyla Amsterdam’daki Türk Federasyon salonunda bir araya geldiler ve geleneksel yemeğimiz Arabaşı’ndan afiyetle içtiler.

Kuran tilavetiyle başlayan programda Hollanda Burhanlılar Derneği kurucularından Ramazan Arslan kısa bir selamlama konuşması yaptı. Geleneklerimizin yaşatılması ve akraba bağlarının güçlendirilmesi adına böylesi programların son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Arslan,  “Bizler artık Hollanda’da kalıcıyız, buraya kök saldık. Dolayısıyla çocuklarımıza burada en iyi eğitim imkânlarını araştırmamız gerekir. İşverenlerimiz ekonomik anlamda daha güçlü olmalıdırlar. Bugün burada siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelmek hasret gidermek ve bundan sonra neler yapabilirizi konuşmak için toplandık. Köylülerimiz olarak mevcut yönetimimize sahip çıkıp onlara destek olmalıyız.” dedi.

Hollanda Burhanlılar Derneği Başkanı Eyüp Uymaz, “Derneğimizin kurulmasında emeği geçen, bizlere öncü olan Hasan Topal, Mevlüt Koca, Mustafa Döner, Halil İbrahim Avcı, Ramazan Arslan, Hüseyin Şahin, Arif Çakal, Hüseyin Topal, Emin Kor, Naim Çakal, Erdoğan Yüce, Fikret Şahin, Mehmet Koca, Habip Çetin, İbrahim Çakal’a şükranlarımızı sunuyoruz. Öte yandan köyümüzden Hollanda’ya ilk gelen ve bizlerin burada kök salmasına vesile olan büyüklerimiz Ali Yazar, Ali Topal, Ali Sarp ve Halil Sarp’tan Allah razı olsun. 1990 senesinde kurulan derneğimizin daha aktif ve sizlerin talepleri doğrultusunda faaliyetler yapması için siz değerli köylülerimizin derneğimize üye olmanızı istiyoruz. Sizlerin desteğiyle bu dernek ayakta kalacak. Bayramlaşma piknik ve arabaşı gibi programlarda bir araya gelmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Slayt gösterisi eşliğinde ikram edilen arabaşını afiyetle içen Burhanlılar; dostluk ve muhabbet için toplanarak geçmişleri için ve vatanımız için dua ettiler.

Bayrağı geçen yıl devralan Eyüp Uymaz yönetimindeki Hollanda Burhanlılar Derneği yönetim kurulu, şu isimlerden oluşuyor: Mustafa Yıldırım, Salih Kara, Mahmut Sarp, Murat Karagöz, Murat Tülbür, Hakan Arslan, Zafer Kocabaş, Ramazan Çakal, Sinan Uymaz, Mehmet Şimşek.

Haber: Mehmet Topcu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284