Büsan’da Mevka Programlari Tanitildi

Büsan Özel Organize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Azman, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Büsanda’ki isadamlari ile Mevlana Kalkinma Ajansi`nin (MEVKA) 2014 Mali Destek Programlari hakkinda bilgilendirme toplantisi yapildi. Programin açilis konusmasini yapan Büsan Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Azman Mevlana Kalkinma Ajansi, kuruldugu 2009 yilinda bugüne Konya ve Karaman`da bölgemizin gelisimi için önemli destekler saglamaktadir. MEVKA Türkiye`nin 2023 vizyonu için önemli çalismalarda bulunuyor diye konustu.

Büsan’da Mevka Programlari Tanitildi

MEVKA'nin 2014-2023 bölge plani olusturdugunu belirten MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmani Osman Fatih Yalçin, "MEVKA 2014-2023 Bölge Planini hazirlarken ülkemizin 2023 vizyonuna bölgemizin azami katki saglamasini amaçladik. Bu noktada her ilçede en az alti toplanti yaptik. Vizyonumuza gerekli katki ve katilimin saglanmasi için en üst seviyede gayret ve dikkat gösterildi. Ortaya yüksek ve dengeli refah seviyesine ulasmis, uluslararasi ekonomilerle entegre çalisabilen, sevgi ve hosgörü temelinde insanlarin çalismak üretmek ve yasamak için tercih ettikleri bir bölge olmasi sonucu çikti.
Biz Konya ve Karaman'da daha rekabetçi firmalar, kurumlar hedefliyoruz. Yatirim sartlarinin daha uygun hale getirmek, insana yatirim yapmak, sehir merkezleri haricindeki hayatin canlandirilmasina katki saglamak istiyoruz" seklinde konustu. Bilgi ve teknolojiye dayali üretim mali destek programinin bilginin ve teknolojinin kullanilmasi suretiyle üretimin desteklenmesi amacini hedefledigini belirten Yalçin, "Bu program kapsaminda biz, bölge planindan aldigimiz stratejiler dogrultusunda dis ticaret ortamini iyilestirmeyi, özellikle ihracatin miktarini ve karliligini artirmayi hedefliyoruz. Bu çerçevede AR-GE kapasitesinin ve insan kaynaginin güçlendirilmesi, isbirligine dayali kümelenmenin tesvik edilmesi, isletmelerimizin bilgi ve teknolojiye ulasim imkaninin artirilmasi, enerji verimliligi noktasinda uygulamalarin yayginlastirilmasi, yenilenebilir enerji kaynaklarinin oraninin yükseltilmesi, rekabet gücünün arttirilmasi suretiyle kalkinmaya katki saglanmasini hedefliyoruz. Bu programin üç tane önceligi var. Öncelik üçe Konya mücavir alani içinden müracaat almayacagiz. Öncelik 1 ve 2 de AR-GE, yenilikçilik, üniversite-sanayi isbirligi gibi temalarla alakali projeler kabul edilecek. Özellikle Günes, rüzgar vb yenilenebilir enerji teknolojilerinin Konya sanayisi tarafindan üretilebilecegini ve gerekli makine ile teçhizatin imal edilebilecegini, Konya Sanayisinin bütün bunlari yapabilecek güç ve kapasitede oldugunu düsünüyorum. Bizden asgari olarak 25 bin TL, azami olarak ise 500 bin TL destek tutari talep edilebilecek. Asgari destek oranimiz yüzde 20, azami destek oranimiz ise yüzde 50, son basvuru tarihi ise 20 Subat 2014" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284