Çagri Merkezi Elemanlari Artik `Mektepli` Olacak

5 yilda 100 bin kisiye is saglamasi beklenen çagri merkezi sektörüne yatirimlar artiyor. 2,4 milyar TL büyüklüge ulasan sektörde geçen yil 67 bin kisi çalisirken, bu yil rakam 80 bini asacak. 9 üniversite Çagri Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programi egitimi veriyor.

Çagri Merkezi Elemanlari Artik `Mektepli` Olacak

Gelecek 5 yil içinde 100 bin kisiye is imkâni saglamasi beklenen çagri merkezi sektörüne yönelik yatirimlar artiyor. Kurumlarin müsterileri ile ilk temas noktasi konumunda bulunan çagri merkezlerinin olusturdugu pazar, 2012 yili verilerine göre Türkiye’de 2,4 milyar TL’ye ulasti. Geçen yil yaklasik 67 bin kisinin istihdam edildigi sektörde bu yil bu rakamin 80 bini asmasi bekleniyor. Çagri Merkezleri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Metin Tarakçi, sektörün gençler için birçok kariyer firsati olusturdugunu ve gelecek dönemde yönetici ihtiyacinda artis olacagini söyledi. Türkiye’de 9 üniversitede bulunan Çagri Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programi’nin gençlerin bu alandaki egitimi için önem tasidigini belirten Tarakçi, 2012-2013 döneminde iki yillik egitimi bulunan bu programi kazanan ögrenci sayisinin 1.020 oldugunu kaydetti.
Sektördeki istihdamin sürekliligini saglamanin en önemli yollarindan birinin gençlerin bu isi meslek olarak algilamalari oldugunu belirten Tarakçi, çagri merkezi sektöründeki kariyer firsatlari ile ilgili olarak ise sunlari söyledi: “Çagri merkezlerinde çalisan kisiler, ilk olarak iyi bir iletisimci olma firsatina sahip. Bu durum, yalnizca is hayatinin degil, sosyal ve özel hayatin da kalitesini artirmak için önemli bir gelisim. Ayrica sektörümüzde tüm çalisanlar için birçok egitim faaliyeti yürütülüyor. Çagri merkezlerindeki çalisanlarin gelisimine odaklanan akademik yapilar ile de yedekleme ve yetistirme programlari uygulaniyor. Bu egitimler, mevcut çalisanlari bir sonraki pozisyona hazirlamakla birlikte kisilerin gelisimine büyük katkilar sagliyor. Tüm bu avantajlarin yani sira sektörümüzün büyüme hizi, önümüzdeki dönemde yönetici ihtiyacinda da artis olacaginin sinyallerini veriyor. Tüm bu bilgilerin isiginda, sektörümüzün, bu alanda çalismak isteyenlere ve halihazirda çalisanlara, önemli kariyer firsatlari sundugunu söyleyebiliriz.”
Çagri Merkezleri Dernegi’nin 2008 yilinda 9 kurulusun ortak girisimiyle kuruldugunu hatirlatan Tarakçi, sektörün yüzde 85’ini temsil eder konuma geldiklerini dile getirdi. Tarakçi’nin verdigi bilgilere göre Çagri Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programi Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Açikögretim Fakültesi, Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu, Erzincan Üniversitesi Kemah Meslek Yüksekokulu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Nevsehir Üniversitesi Gülsehir Meslek Yüksekokulu, Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu’nda bulunuyor. Bu dönemde 425 ögrencinin kazandigi Anadolu Üniversitesi’nde kontenjan siniri bulunmuyor. 84 ögrencinin kazandigi Atatürk Üniversitesi’nde de kontenjan siniri yok.
Kaynak: Zaman

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284