Çalisan Anneye `Ilaç Gibi` Gelecek Haber

Çalisan anneye kres müjdesi geliyor... Isverene kres zorunlulugu geliyor. Artik 200 çalisani olan patronlarin kres açmasi gerekiyor.

Çalisan Anneye `Ilaç Gibi` Gelecek Haber
Hükümet, kadin istihdamini arttirmak için tarihi bir düzenlemeyi hayata geçirme karari aldi. 200'ün üstünde isçi çalistiran isveren, kres açmak zorunda olacak.
Hali hazirda isverene kres açma sarti, 150 ve üzerinde kadin çalistirmasi durumunda getirilirken, patronlarin kres açmamak için 150'den daha az kadin çalistirdigi ve fazlasini ise almadigi tespit edildi. Bu konuda gelen sikâyetlerin yogunlasmasi üzerine, "kadin çalistirma" kistasi yerine "200 çalisan" sartinin getirilmesi karari alindi.
300 LIRA YARDIM
Yasal düzenleme gerçeklestiginde gelecek en çarpici yeniliklerden birini de maddi durumu yetersiz olan çalisan annelere "kres yardimi" saglanmasi. Bakanlik bürokratlarinin yaptigi ön çalismada kadinlara yapilacak kres yardiminin 300 liranin altinda olamayacagi saptandi.
Alinan olumlu görüsler ile çalisan kadinlarin 0-5 yas arasindaki çocuklari için aylik 300 lira maddi yardim yapilmasi planlaniyor. Bu yardim anneye nakit olarak degil, dogrudan krese ödenecek. Yardimi alabilmenin en önemli sarti ise kadinin çalisma hayatinda kalmasi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284