Çalışkan: 2017'de Alt Yapıya 7 Milyon Liralık Yatırım Yaptık

Karaman Belediyesi alt yapı çalışmalarında 2017 yılında üstün performans göstererek,  alt yapıya 7 milyon liralık yatırım yaptı.

Çalışkan: 2017'de Alt Yapıya 7 Milyon Liralık Yatırım Yaptık

Şehir genelinde hayata geçirdiği proje, yatırım ve hizmetlerle adeta Karaman'ın çehresini değiştiren Karaman Belediyesi 2017 yılında içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu gibi alt yapı çalışmalarında 7 milyon liralık yatırım yaptı.

"Şehrimizde nerede neye ihtiyacı var çok iyi biliyoruz. Bu ihtiyaçları karşılamak için gayret gösteriyoruz" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 2017 yılında gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Alt yapı hizmetleri belediyelerin gözle görülmeyen fakat en önemli hizmetlerinden birisidir. Son yıllarda bu alanda önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Temelden ele aldığımız cadde ve sokak düzenleme çalışmaları dahilinde yıllar önce yapılan ve neredeyse hizmet veremez hale gelen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen yeniliyoruz. Bu çalışmalarımızda daha uzun ömürlü ve daha kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Bu bağlam da BESKO ekiplerimizin 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları şu şekilde özetleyebiliriz;

 Alacasuluk, Hacı Celal, Hisar ve Şeyh Şamil Mahallelerini yağmur suyu hatlarına deşarj noktalarının rahatlaması için Tekstil mezarlığından Deliçay Deresi’ne 2957 metre kolektör hattı yapılmıştır.

Larende Mahallesi’nde 3714 m. muhtelif çaplarda yağmur suyu hattı döşenerek 195 adet yağmur suyu ızgarası yapılmıştır.

Sümer Mahallesi’nde 5020 m muhtelif çaplarda yağmur suyu hattı döşenerek 217 adet yağmur suyu ızgarası yapılmıştır.

Ayrıca şehrin farklı bölgelerinde yağmur suyu problemi olan yerlere 1253 metre muhtelif çaplarda yağmur suyu hattı ve ızgaralar yapılmıştır.

İmar planına göre yeni açılan sokaklarda ve yeni yapılan binalara 2440 metre kanalizasyon hattı, 155 adet bağlantı bacası ile muhtelif çaplarda 16.000 metre içme suyu hattı döşenmiştir.

Yapılan altyapı çalışmalarının yatırım maliyeti yaklaşık 7 Milyon TL’dir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284