Çaliskan Modern Belediyecilik Konusunda Gençleri Bilgilendirdi

AK Parti Gençlik Kollari Dis Iliskiler Baskani Esra Taspinar tarafindan düzenlenen “Modern Belediyecilik anlayisi ve Marka sehirleri” konulu sohbet toplantisina katilan AK Parti Belediye Baskan adayi Ertugrul Çaliskan, yerel yönetimlerle ilgili tecrübelerini gençlerle paylasti.

 Çaliskan Modern Belediyecilik Konusunda Gençleri Bilgilendirdi

Toplantiya AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, Gençlik Kollari Baskani Ahmet Cemal Dinçay, Gençlik kollari üyeleri ve ÜNIAK Yönetim kurulu üyeleri katildi.

Toplantida çesitli konulara deginen Çaliskan görüslerini maddeler halinde siraladi.
1. Kalkinma insan – odakli olmalidir. Salt büyümeyi amaçlayan, büyümenin bireylere ve topluma nasil yansidigini ihmal eden yaklasimlar yeterli degildir.
2. Kalkinma, mümkün oldugu kadar esitlikçi ve kapsayici olmali; belediyeler kalkinmanin öncülügünü üstlenirken; sonuçlarin toplumun degisik katmanlarini nasil etkiledigini izlemeli ve gerektiginde kalkinma sürecinden esit pay alamayan kesimleri gözetici, pozitif ayirimci politikalar uygulamalidir.
3. Kalkinma, çok – boyutlu (ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel) bir süreçtir ve bu boyutlar arasinda bir “tamamlayicilik etkisi” yaratilmasi gözetilmelidir.
Temel ilkelerini bu sekilde özetledigimiz yerel kalkinma alaninda belediyelerin misyonunun, en azindan, dört önemli boyutu vardir.
4. Ekonomik gelisme: Bir yörenin tüm kaynaklarinin (dogal kaynaklar, insan, sermaye, teknoloji) akilci bir sekilde ve belirli önceliklere göre, yöre insaninin gönencini (refahini) arttiracak sekilde harekete geçirilmesi
5. Sosyal paylasim ve kapsayicilik: Toplumda esitlik, paylasim, dayanisma, gönüllülük, toplum hizmeti, ortak gelecek, ortak sorumluluk gibi deger ve kavramlari yerlestirmek, gelistirmek, sosyalizasyon sürecinin bir parçasi yapmak. Bunlari yaparken tüm sosyal kesimleri kapsamak.
6. Siyasal katilim: Tüm yurttaslarin, siyaset ve karara alma mekanizmalari konusunda ilgilenmelerini ve bilgilendirilmelerini saglayarak demokratik, katilimci, saydam, hesap verebilir siyasal yapilar ve süreçler olusturmak. Temsili demokrasiden katilimci demokrasiye geçisi saglamak.
7. Kültürel çogulculuk: Yöredeki, irk, dil, din, kültürel farkliliklarin insanlari / gruplari ayirici / uzaklastirici degil; yakinlastirici, birlestirici, sosyal iliskileri ve toplumu zenginlestirici olmasini saglayacak politikalar uygulamak.
Konusmalarin ardindan geçilen soru-cevap kisminda dinleyicilerden detaylara dair sorular geldi. Yaklasik üç saat süren sohbette yerel yönetimler ile ilgili doyurucu bilgilerin paylasildigi gözlemlendi. Konferans bitiminde toplu fotograf çekildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284