“Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Kutlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri arasında farklı temaların ele alınarak kutlandığı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

 “Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Kutlanıyor

Bu yıl “Cami, Şehir ve Medeniyet” temasının işlendiği hafta nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman ilimizde bir konferans verdi.

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen konferans, Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlarken programın devamında İl Müftüsü Muhammed Lutfi Ketenci, hafta nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Prof. Dr. Ahmet Yaman, camilerin hayatımızdaki yeri ve önemine dair verdiği konferansın ardından katılımcıların günlük hayata dair sorularını yanıtladı.

Konferansın ardından Vali Fahri Meral, verdiği konferans ve aydınlatıcı bilgiler nedeniyle Prof. Dr. Ahmet Yaman’a teşekkür etti.

Düzenlenen programa, Vali Fahri Meral, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, İl Müftüsü Muhammed Lutfi Ketenci, din görevlileri, vaizler ve müftülük çalışanları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284