Camiyi Seviyorum ve Yasasin Camiye Gidiyorum Etkinligine Boyalitepe’den Destek Geldi

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan Türkiye genelinde Camiyi Seviyorum ve Yasasin Camiye Gidiyorum adi altinda düzenlenen etkinliklere ilimizden destek geldi.

Camiyi Seviyorum ve Yasasin Camiye Gidiyorum Etkinligine Boyalitepe’den Destek Geldi

Ilimize bagli Boyalitepe Köyü Imam-Hatibi Halis Dalpolat yaptigi örnek bir çalismayla hem uygulamaya destek verdi hem de ögrencilere camiyi sevdirdi.
Görev yaptigi köyde kursa katilan ögrencilere "Haydi Çocuklar Camiye” projesi baslatan Dalpolat, toplam 29 erkek ögrencinin katildigi yarismayi üç kategoriye ayirdi. Ögrencileri Yedi ile On yas, On bir ile On iki yas, On üç ile yukarisi gibi yas guruplarina ayiran Imam Dalpolat, 40 günlük süre içerisinde, camide 5 vakit namaz kilan ögrencilere çeyrek altin, gram altin, saat ve çesitli hediyeler verilecegini duyurdu.
20 Mayis tarihinde baslayan ve 30 Haziran tarihinde son bulan proje hakkinda bilgiler veren Köy imami Dalpolat baslatilan “Haydi Çocuklar Camiye” projesine çocuklarin ilgisinin büyük oldugunu söyledi. 40 gün süren kampanya sonrasi en çok puan toplayan çocuklara çesitli hediyeler verildigini ifade eden Dalpolat, “Çocuklarimizi camiye tesvik etmek için ödüller düsündük. Çocuklarin hoslarina giden hediye setleri olusturduk. Suanda Allaha sükür çok güzel bir yönelis oldu. Camilerimiz civil civil. Bu sayade köyümüzde 29 erkek ögrenci 5 vakit namaza baslamis oldu” dedi.
Namaz vakitlerine göre puanlama yaptiklarina deginen Dalpolat, “Sabah namazina gelen ögrenciye 30 puan, ögle namazina gelen ögrenciye 10 puan, ikindi namazina gelen ögrenciye 10 puan, aksam namazina gelen ögrenciye 10 puan, yatsi namazina gelen ögrenci ise 30 puan kazanmis oluyor” diye konustu.
Bu proje kapsaminda dereceye giren ögrencilere Il Müftüsü Nuri Degirmenci’nin de katildigi bir programla armaganlari verildi.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci programda yaptigi konusmada “Sayin hocamiza böyle bir program bu güzelligi tertip edip düzenledigi için tesekkür ederiz. Bizim yaz kurslarimiz kendi çocuklarimizin hem dini bilgilerini yenileme yeni bilgiler alma onu gelistirme namaz surelerini ögrenmeye yönelik olmasi itibariyle, birde çocuklarimizin gerçekten gelecegin cemaati olmasi itibariyle onlari camiye alistirmasindan böyle bir çalisma böyle bir proje gerçekten takdire sayan göründü ve o nedenle hocamizi tebrik ediyoruz. Bu manada emegi geçen basta hocamiza, muhtarimiza ve siz katilimcilara tesekkür ediyorum. Bizde karinca kararinca hediyeler verecegiz hocamiz dereceye girenlere hediyelerini hazirlamis bizde dereceye girenlere birer kitap paketi ve yaz kursuna devam eden bütün ögrencilere Kur’an-i kerim hediye ediyoruz ve ben çocuklarimizin gözlerinden öpüyor ve basarilar diliyorum hepinizi saglikla selametle Ramazaninizi tebrik ediyor ve hayirlarla bu güzel günlerin güzel geçmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.
Dereceye Giren ögrenciler;
Yedi ile On yas Gurubu;                    On bir Ile On iki yas Gurubu                                On Üç ve yukari Yas Gurubu
1-Mehmet AKICI                                 1-Mehmet AKKAR                                                  1-Recep YETKIN
2-Enes TEKIN                                     2-Ismail AKKAR                                                     2-Devran AKICI
3-Hasan ERKAN                                3-Murat SAK                                                            3-Remzi AKKAR
Programda Il Müftüsü Nuri Degirmenci bu projeyi basari ile uygulayan Boyalitepe Köyü Imam-Hatibi Halis Dalpolat’a “Tesekkür Belgesi" verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284