Çanakkale Ruhu Yasandi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügüne bagli faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi’nde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitlerini Anma Programi” düzenlendi.

Çanakkale Ruhu Yasandi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügüne bagli faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yilina dikkat çekmek amaciyla 25 Mart 2015 Çarsamba günü saat 14.00’da Yeni Gençlik Merkezinde bir dizi etkinlik düzenledi.
Yeni Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilen programa, Karaman Valisi Yardimcisi Dr. Sezer Isiktas, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, daire müdürleri, sube müdürleri, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal marsinin okunmasiyla baslayan programda açilis konusmasi yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Bugün; Türk’ün ulusal savas tarihine altin harflerle yazilan Çanakkale Zaferi’nin 100.Yildönümünü kutlamanin ve mukaddes vatanimiz için canlarini seve seve feda eden sehitlerimizin Sehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yasamaktayiz.
Çanakkale, Gök kubbesi kaybolmus bir milletin, yeniden sahlanisinin öyküsüdür. Metrekareye 6 bin merminin düstügü, kursunlarin havada çarpistigi bir hikâyedir. Anadolu cografyasinin her bölgesinden, her haneden çocuklarin yan yana savastigi, sehit düstügü ve koyun koyuna yattigi tek cephedir.
Kalem tutacak yastaki ellerin silahlara sarildiklari, boylari küçük, baslari küçük ama yürekleri büyük Mehmetçiklerin hikâyesidir. Bir zaferdir Çanakkale Zaferi. Birinci dünya savasinda Çanakkale bogazini denizden zorlayarak geçmek isteyen Ingiliz ve Fransiz ortak donanmasina Çanakkale bogazinin, mezar edildigi gündür bu gün. Bu gün kahraman Türk askerinin, dünyaya Çanakkale geçilmez diye, haykirdigi gündür.
Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu ve bu mücadeleye istirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarini, onu her seyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanlari ugruna hayatlarini feda eden bütün sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve sükranla aniyor, ruhlariniz sad olsun diyorum” seklinde konustu.
Programin ikinci konusmasini yapan Karamanoglu Mehmetbey Üniversite tarih bölümü ögretim görevlisi Atilla Zorlu, tarihimizde önemli bir yer tutan Çanakkale Deniz Zaferinde yasanilan önemli gelismelere degindi.
Yogun katilimin ve duygusal anlarin yasandigi Çanakkale Sehitleri Anma Programi, Çanakkale Ruhu isimli slayt gösterisi, gençlik merkezi üyelerinin siir dinletileri, gençlik merkezi tiyatro ekibinin tiyatro gösterileri ve gençlik merkezi egitmen ve üyelerinin hazirlamis oldugu müzik dinletisi katilimcilar tarafindan büyük begeni topladi.
Program, Karaman Gençlik Merkezi liderlerinin hazirlamis oldugu ikramlari davetlilere sunmasinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284