Çanakkale Zaferi Oratoryo Ile Süslendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sinema ve Tiyatro Ögrenci Toplulugu tarafindan Çanakkale Zaferi’nin 100. yildönümü sebebiyle ‘Çanakkale Geçilmez’ konulu anma programi düzenlendi. Yogun ilgi gören anma programina davetliler, vatandaslar, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

 Çanakkale Zaferi Oratoryo Ile Süslendi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan anma programinin açilis konusmasini Sinema ve Tiyatro Ögrenci Toplulugu Baskani Nurdagül Karaosmanoglu yapti.

Karaosmanoglu, bes gün gibi kisa bir sürede yogun bir çalisma temposu ile hazirlamis olduklari anma programina gösterilen ilgiden duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Ugruna çok agir bedeller ödenen ve sehitlerimizin kani, gazilerimizin mücadelesi ile kazanilan Çanakkale Zaferi’ni ölümsüzlestirmek için buradayiz. Ömrünü milletine adayan yigitler ugruna Çanakkale ruhunu yasamayi ve bu günü hatirlatmayi kendimize bir borç bildik. Bu mübarek ve gurur dolu günde sizleri aramizda gördügümüz için onur duyduk. Hepinize tesekkür ederim” dedi.
Nurdagül Karaosmanoglu’nun açilis konusmasinin ardindan KMÜ ögrencisi Alparslan Furkan Öztürk Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirdi.
Daha sonra ise Saliha Sari ‘Çanakkale Sehitlerine’ isimli siiri seslendirdi. Programa katilanlara duygusal anlar yasatan siirin ardindan Cemil Kocakafa ‘Çalin Davullari’ isimli türküyü seslendirdi.
Türkü ziyafetinden sonra sahneye çikan Büsra Neslihan Acun ‘Anadan Sehide Son Veda’ isimli siiri okurken Cemil Kocakafa bu kez ‘Ah Bir Atas Ver’ isimli türküyü seslendirdi.
Siirler ve türkülerle katilimcilarin begenisini kazanan programda son olarak Sinema ve Tiyatro Ögrenci Toplulugunun hazirlamis oldugu ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli oratoryo sergilendi. Izleyenlerin ayakta alkisladigi oratoryonun ardindan Karaman Irfan Ataseven Anadolu Lisesi’nin hazirlamis oldugu ve çekimleri Karaman’da yapilan ‘Çanakkale Için Söyle’ isimli projenin videosu salondakilerle paylasildi.
Projede görev alan ögrencilerin de sahneye çikmasiyla program alkislar esliginde sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284