Çavas-Yenilmez Ögrenci Yurdu’nun Temeli Atildi

Ilimiz Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi ile ÇAVPET Petrol’ün isbirliginde yaptirilacak olan 744 kisilik ögrenci yurdunun temeli düzenlenen törenle atildi.

 Çavas-Yenilmez Ögrenci Yurdu’nun Temeli Atildi

Törene Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, AK Parti Milletvekili adayi Recep Seker, AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü ile esnaf odalari baskanlari katildi.

Törende konusan Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Bayram Uysal, “Ögrenci Yurdumuz 18.000 m2’lik insaat alanina sahiptir. 16 kat yer üzeri ve eksi 2 katta yer alti olmak üzere 18 katli olacak. Zemin katta 4 dükkân bulunacak ve her biri 350 m2 3 kat, toplan 1.050 m2’lik olarak tasarlanacak. Ögrenci yurdu odalari 2 bölümden olusacak. Bir odada ders çalisma masalari, diger oda yatak odasi banyo ve tuvalet yer alacak. Toplam yurt kapasitesi 744 ögrencilik olup bunun 16 Ögrencilik kisminin da engelli odalari olusturacak” dedi.
Uysal, 3 bin 747 metrekarelik Yurt arsasinin 2001 yilinda rahmetli Hidayet Uysal’in baskanligi döneminde alindigini belirterek, “Bu arsanin birligimize kazandirilmasi katkilarini esirgemeyen belediye baskanlarimizdan Ali Kantürk’e ve Ertugrul Çaliskan’a, arsa üzerinde yurt yapilmasindaki gayretlerinden dolayi rahmetli birlik baskanimiz Ahmet Yenilmez’e tesekkür ederiz. Ögrenci yurdunun ismi Çavas – Yenilmez Ögrenci Yurdu olacaktir. Yurt insaatinin 2016 yili Agustos ayi sonuna bitirilmesi hedeflenmektedir. Yurt insaatimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun istedigi planda, modern bir yurt olacaktir. Yurt bittigi zaman 744 kiz ögrencimize hizmet verecektir. Temel atma törenimize katilan herkese ve insaatin yapimini üstlenen ÇAVPET Insaat sahiplerine tesekkür ediyorum. Yurdun Karamanimiza, ülkemize, ögrencilerimize ve velilerimize hayirli olmasini dilerim” dedi
Vali Murat Koca’da, mevcut Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bünyesinde bulunan yurtlarin ögrenci kapasitesinin kizlarda bin 700, erkeklerde ise 960 civarinda. Toplam 2 bin 700 yurt kapasitemiz var. Üniversitemizde okuyan 11 bin civarindaki ögrencimiz göz önüne alindiginda yaklasik 9 bin ögrencinin de kalabilecegi yurtlara ihtiyacimiz var. Bugün temelini atacagimiz yurt binasinin ögrenci kapasitesi sayisi da 800 civarinda oldugunu tahmin ediyorum. Buda büyük bir rakam. Bu hayirli ise vesile olanlari kutluyor ve tez zamanda hizmet vermeye baslamasini bekliyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan yurdun temeli atildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284